Ο Δήμος Κατερίνης προστατεύει τους πελαργούς

Γράφτηκε από
Ο Δήμος Κατερίνης προστατεύει τους πελαργούς                                                                                     950x774

Στην τοποθέτηση κατασκευών, κατάλληλων για τη φιλοξενία αποδημητικών πτηνών (πελαργών) σε στύλους της προχώρησαν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινοτήτων και Αυτεπιστασίας Δήμου Κατερίνης.

Η τοποθέτηση της κατασκευής κρίθηκε απαραίτητη, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ηλεκτροδότηση περιοχών του δήμου μας, καθώς και η προστασία των πελαργών που το επόμενο διάστημα θα κάνουν στάση σε περιοχές του Δήμου Κατερίνης. Σε πρώτη φάση η τοποθέτηση έγινε σε στύλους του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή του Κορινού, η οποία κατά περιόδους φιλοξενεί μεγάλο πληθυσμό αποδημητικών πτηνών, ενώ αντίστοιχες κατασκευές αναμένεται να τοποθετηθούν με πρωτοβουλία του Δήμου και σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ και στην περιοχή του Πέλεκα.

«Πρώτα από όλα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΔΕΔΔΗΕ για την άψογη συνεργασία του. Με τις κατασκευές αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τυχόν ξαφνικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση, που προκαλούνταν από τις φωλιές των πελαργών, ενώ παράλληλα συμβάλουμε στην προστασία της πτηνοπανίδας», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριακίδης.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *