Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει τον παιδικό εμβολιασμό

Γράφτηκε από
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει τον παιδικό εμβολιασμό  Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στηρίζει τον παιδικό εμβολιασμό                950x633

Ο Οργανισμός Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ.) Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού, διοργανώνουν υπαίθρια γιορτή για τον παιδικό εμβολιασμό και την κατανόηση της σημασίας του.

Η εκδήλωση «ΠαίΖΩ – ΕμβολιάΖΩ» θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία «Μικρασιατικού και Θρακικού Ελληνισμού» στην Άνω Τούμπα, το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 στις 11.00 με τη συμμετοχή εκατοντάδων μικρών μαθητών όλων των δημοτικών παιδικών σταθμών του ΟΒΡΕΠΟΜ. Στις δράσεις περιλαμβάνονται θεατρικά δρώμενα βασισμένα στο βιβλίο του Δρ. Σπύρου Μαζάνη «ΒΟΛΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟΣ», μουσικοκινητικά παιχνίδια και κατασκευές. Παράλληλα θα πραγματοποιείται εκτενής ενημέρωση των γονέων για την αξία του παιδικού εμβολιασμού από τους ιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Ο.ΒΡΕ.Π.Ο.Μ. Δήμου Θεσσαλονίκης Στέφανος Γωγάκος «η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού γιορτάζεται την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου με σκοπό την προαγωγή της χρήσης των εμβολίων στα παιδιά που δρουν προστατευτικά. Ο εμβολιασμός αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα και βασικό στοιχείο για την εξασφάλιση της υγείας, της εκπαίδευσης και της ισότητας και ευχαριστούμε τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης για την πολύτιμη αυτή συνεργασία».

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *