Ολοκληρώνεται ο Σταθμός Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα

Γράφτηκε από
Ολοκληρώνεται ο Σταθμός Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα Ολοκληρώνεται ο Σταθμός Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα                                                            950x528

Στην τελική ευθεία έχει μπει η κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον Ελαιώνα, που πραγματοποιεί ο ΕΔΣΝΑ, ο Δήμος Αθηναίων και ο Δήμος Αιγάλεω.

Ο ΣΜΑ θα εξυπηρετεί το Δήμο Αθηναίων και το Δήμο Αιγάλεω, με ημερήσια δυναμικότητα που θα ανέρχεται στους 400 τόνους σύμμεικτων απορριμμάτων, στους 50 τόνους για τα ογκώδη απορρίμματα και στους 35 τόνους για τα πράσινα απορρίμματα. Στους χώρους του ΣΜΑ θα συλλέγονται τα απορρίμματα και εν συνεχεία θα προωθούνται στον ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων).

Με τη λειτουργία του θα καταστεί αυτομάτως αποτελεσματικότερη η αποκομιδή των απορριμμάτων στις γειτονιές της πόλης μας, ενώ παράλληλα θα μειωθεί σημαντικά το λειτουργικό κόστος με τη μείωση των δρομολογίων στον ΧΥΤΥ. Στην ευρύτερη περιοχή του ΣΜΑ θα υλοποιηθούν και έργα πρασίνου, με στόχο την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της εικόνας της περιοχής.

«Πρόκειται αναμφίβολα για ένα έργο ύψιστης σημασίας, καθώς θα συμβάλει τα μέγιστα στην ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σε λίγους μήνες θα έχει ολοκληρωθεί» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκίκας.

Ολοκληρώνεται ο Σταθμός Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα
Σταθμός Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων Ελαιώνα
Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *