Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Γράφτηκε από
Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Λεβαδέων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821                                                   200                            1821

Η δεύτερη ημέρα των Επετειακών Εκδηλώσεων του Δήμου Λεβαδέων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής με την πραγματοποίηση της ημερίδας με θέμα την Προεπαναστατική και Επαναστατική Λιβαδειά, την προβολή ταινίας μικρού μήκους από το 1ο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς, την βράβευση μαθητών για την συμμετοχή τους στον σχολικό διαγωνισμό ζωγραφικής, καθώς και την βράβευση μαθητών και καθηγητών του Επαγγελματικού Λυκείου Λιβαδειάς.

Η βραδιά εκκίνησε με την διεξαγωγή της ημερίδας, της οποίας συντονιστής ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδεών, κ. Αλέξανδρος Μητάς.

Ομιλητές για την Προεπαναστατική εποχή, αλλά και την Επανάσταση στην περιοχή μας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, ο Υποστράτηγος εν αποστρατεία & συγγραφέας, κ. Ιωάννης Πέππας, καθώς και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Χρήστου.

Στην συνέχεια ακολούθησε η βράβευση των μαθητών του 3ου, 4ου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς για την διάκριση τους στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την ΄΄Ελευθερία΄΄.

Συγκεκριμένα από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς βραβεύτηκαν οι μαθητές και μαθήτριες Ηρώ Ελένη Φιλίππου, Μαρίλια Κολιούκου, Μάριος Κλαρούδας και Αναστασία Ρεντίφη.

Από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς βραβεύτηκαν η Μαθήτρια Σπυρέτα Βάγγου και ο μαθητής Παναγιώτης Κωνσταντίνος Νταής.

Τον ίδιο έπαινο διάκρισης απέσπασαν ο μαθητής και οι μαθήτριες του 8ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς Ιωάννης Κοροδήμος, Ειρήνη Αθανασίου και Δήμητρα Αργυρίου.

Στο ΕΠΑΛ Λιβαδειάς απονεμήθηκε έπαινος για την ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Βαδίζοντας στα χνάρια της Ιστορίας του τόπου μας στα χρόνια της Επανάστασης του 1821». Καθηγητές και μαθητές φιλοτέχνησαν συλλογικά ένα βίντεο εφ’ όλης της ύλης για τα χρόνια της Επανάστασης και μας μετέφεραν με τις εικόνες και τον λόγο τους στην καθοριστική για το έθνος μας εποχή εκείνη.

Έπαινο παρέλαβαν οι μαθητές και μαθήτριες Ελένη Γυμνοπούλου, Επαμεινώνδας Βουτσελάς, Μαριάντα Γκρέκα, Βασίλειος Κουτσούμπας, Χρήστος Μαστραπάς, Δέσποινα Μπάλιου, Κυριάκος Ζαχαρίας, Κωνσταντίνος Ξηρογιάννης, Ιάσωνας Παπαιωάννου, καθώς και οι εκπαιδευτικοί κ. Παναγιούλα Μπαφίνα και Μαρία Παναγιωτοπούλου

Ακόμη, η εκπαιδευτικός κ. Νάνα Φλώρου απέσπασε το βραβείο για την δημιουργία πινακίδων ψηφιακής ανάγνωσης, που δημιούργησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 13ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς.

Από σήμερα Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 έως και την Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021, στο Ισόγειο του Νερόμυλου θα παρουσιάζεται Φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Εξερευνώντας τις πόλεις μας» από το ενταξιακό πρόγραμμα HELIOS και σήμερα στις 21:30 στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας θα πραγματοποιηθεί Συναυλία με την καλλιτέχνη Μαρία Σουλτάτου. 

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Shares