Ξεκινούν εκτεταμένες εργασίες στο οδικό δίκτυο της Βοιωτίας

Γράφτηκε από
Ξεκινούν εκτεταμένες εργασίες στο οδικό δίκτυο της Βοιωτίας  Ξεκινούν εκτεταμένες εργασίες στο οδικό δίκτυο της Βοιωτίας odik2arch 950x713

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε, υπέγραψε σύμβαση κατασκευής και υλοποιεί πλέον το έργο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ (β’ ΦΑΣΗ)», αρχικού προϋπολογισμού 4.200.000 ευρώ.

Το έργο προβλέπει εκτεταμένες εργασίες ασφαλτόστρωσης και συντήρησης των υφιστάμενων τεχνικών έργων, όπως επίσης καθαρισμούς τάφρων, κλαδοκοπές και την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης και στηθαίων ασφαλείας.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν σε σημεία που έχει υποδείξει η υπηρεσία σε όλο σχεδόν το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Βοιωτίας. Μεταξύ άλλων, θα γίνουν εκτεταμένες συντηρήσεις και στο δευτερεύων Εθνικό δίκτυο και συγκεκριμένα στα οδικά τμήματα:

  • Ε.Ο 48: Λιβαδειά – Αράχωβα – όρια νομού.
  • Ε.Ο 44:  Θήβα – Χαλκίδα – όρια νομού.
  • Ε.Ο 3: Ερυθρές – Θήβα – Λιβαδειά – Χαιρώνεια – Παρόρι – όρια νομού.
  • Ε.Ο 29: Δίστομο – Στείρι – Όσιος Λουκάς.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ξεκινούμε μια σειρά παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Βοιωτίας, ώστε να ασφαλτοστρωθούν ξανά όσα οδικά τμήματα παρουσιάζουν προβλήματα και για να συντηρηθούν υφιστάμενα τεχνικά έργα.

»Ο αρχικός προϋπολογισμούς του έργου είναι 4.200.000 ευρώ και με αυτό το κονδύλι θα μπορέσουμε να απαντήσουμε σε πολλά σημειακά προβλήματα που εντόπισαν οι υπηρεσίες μας, ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας για κατοίκους και επισκέπτες της Βοιωτίας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Γιώργος Ντασιώτης τόνισε: «Ενισχύουμε την οδική ασφάλεια, συντηρώντας τα υφιστάμενα οδικά δίκτυα, αρμοδιότητας  της Π.Ε. Βοιωτίας. Οι συντηρήσεις είναι εκτεταμένες και σίγουρα δημιουργούν στους οδηγούς καλύτερες συνθήκες κυκλοφορίας. Σημαντικότερος παράγοντας ασφάλειας, όμως, είναι η τήρηση του Κ.Ο.Κ. από όλους και η πειθαρχία στους κανόνες ασφαλούς οδήγησης».

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *