Με επιτυχία έγινε πρόγραμμα οδικής ασφάλειας για μικρά παιδιά στα Ιωάννινα

Γράφτηκε από

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βιωματικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας για μικρά παιδιά, που διοργάνωσε το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», το οποίο ξεκίνησε προχθές (27/03/2023) και ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας των δύο φορέων, μετά την εκπαιδευτική εβδομάδα που είχαν διοργανώσει από κοινού κατά την τρέχουσα σχολική περίοδο (21-25/11/2022) με τίτλο «Παίζω-Μαθαίνω-Κυκλοφορώ».

Αυτή τη φορά, επίκεντρο της εκμάθησης ήταν δύο αγαπημένα παιχνίδια αλλά και-ενίοτε-μεταφορικά μέσα των παιδιών, το ποδήλατο και το πατίνι.

Μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν πολύτιμες πληροφορίες και γνώσεις γύρω από τον ορθό τρόπο χρήσης τους, τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας που ισχύουν για αυτά, τον εξοπλισμό που πρέπει να φέρουν, επικίνδυνες καταστάσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν κτλ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο τάπητας κυκλοφοριακής αγωγής, που χρησιμοποιήθηκε για την εκπαίδευση των μαθητών, ήταν προσαρμοσμένος στις νέες κυκλοφοριακές συνθήκες της πόλης των Ιωαννίνων, όπου έχουν κατασκευαστεί αρκετοί κυκλικοί κόμβοι, ώστε οι μαθητές να εξοικειωθούν με τον ορθό τρόπο κίνησής τους σε αυτούς.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 μαθητές από 17 συνολικά τμήματα Δ, Ε’ και ΣΤ’ Τάξης 10 διαφορετικών Δημοτικών Σχολείων, τα οποία επιλέχθηκαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων.

Εκτός από τις γνώσεις που αποκόμισαν, στο τέλος, όλοι οι μαθητές έφυγαν επιπλέον και με Δίπλωμα Κυκλοφοριακής Αγωγής για την επιτυχή παρακολούθηση του προγράμματος, καθώς και με φωσφορούχο γιλέκο, για να πραγματοποιούν με ασφάλεια τις βόλτες τους!

Η δράση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, της «Νέα Οδός Α.Ε.» και του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.), στις εγκαταστάσεις του οποίου και έλαβε χώρα.

Ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, με στόχο τη διαρκή επιμόρφωση των μαθητών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Διάφορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *