Με επιτυχία έγινε η ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία

Γράφτηκε από
Με επιτυχία έγινε η ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία                                             950x439

Τις έξι εθνικές προτεραιότητες της προοδευτικής διακυβέρνησης παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (22/11) στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων.

Στην ημερίδα, στην οποία συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών, παραγωγικών, επιστημονικών φορέων και οργανώσεων και πολίτες της Φθιώτιδας ομιλητές ήταν η Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Βουλευτής Α` Αθηνών Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης.

Ο βουλευτής Δ. Τζανακόπουλος έθεσε θέμα δημοκρατίας στην Ελλάδα και ανάπτυξε τις πτυχές του μεγάλου προβλήματος των υποκλοπών σημειώνοντας «βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η κοινή γνώμη συγκλονίζεται καθημερινά από όλο και περισσότερες αποκαλύψεις για το ζοφερό τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μετέτρεψε την πολιτική ζωή της χώρας σε βούρκο και μετέτρεψε τις υποκλοπές σε

μέθοδο διακυβέρνησης»

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αναφέρθηκε « στην πολλαπλή κρίση που πορεύεται η χώρα, κρίση δημοκρατίας, κρίση υγειονομική, κρίση κοινωνική και οικονομική, ακρίβειας, ενεργειακή ακρίβεια» ενώ ανέπτυξε διεξοδικά τις έξι προτεραιότητες, του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης παρουσίασε παραστατικά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Φθιώτιδας, όπως η ανεργία, η υγεία, η διάλυση και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, η τριτοβάθμια εκπαίδευση, τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, η μείωση του πληθυσμού.

Την ημερίδα άνοιξε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Βαγγέλης Σακελλάρης, καλωσορίζοντας τους φορείς και τους πολίτες που συμμετείχαν, τονίζοντας παράλληλα πως ο «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται, πανελλαδικά, στον αστερισμό της επικοινωνίας με ημερίδες και ανοιχτές συνελεύσεις» και καλώντας «σε μία διαρκή ανταλλαγή ιδεών, απόψεων και θέσεων για τη διαμόρφωση μιας νέας προοπτικής για το μέλλον της χώρας και του τόπου μας».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκίνησε το πρωί από το χώρο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ όπου η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε και συζήτησε με τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζόμενων.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην παρέμβασή της αναφέρθηκε στη διαρκή στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. «Την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν απολύθηκε κανείς, το εργοστάσιο παρέμεινε ανοιχτό ενώ ρυθμίστηκε η τιμή του ρεύματος από τη ΔΕΗ» υπογράμμισε η κ. Ξενογιαννακοπούλου και σημείωσε πως «το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ θα αναδειχθεί περεταίρω κατά την ψήφιση της τροπολογίας την Πέμπτη 24/11 στη Βουλή για την παράταση της εκκαθάρισης», .

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επανέλαβε τη δεδηλωμένη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων τονίζοντας παράλληλα ότι «οικονομικά η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να επιβιώσει όσο δεν χρησιμοποιείται ως φιλέτο εξυπηρέτησης πελατειακών συμφερόντων». Ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε ότι «Υπάρχει η βούληση να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων καθώς δεν υφίστανται νομικές περιπλοκές παρά μόνο πολιτική βούληση». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «έχασε μια χρυσή ευκαιρία την περίοδο της πανδημίας να ενισχύσει τη ΛΑΡΚΟ όταν είχαν αρθεί οι περιορισμοί του συμφώνου σταθερότητας και του δικαίου του ανταγωνισμού».

Η επίσκεψη στη Φθιώτιδα συνεχίστηκε το μεσημέρι με συνέντευξη τύπου στη Λαμία προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε κατά την οποία ο Δ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι «η κρίσιμη μεταβλητή για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής διακυβέρνησης την επαύριο της πρώτης εκλογικής μάχης, είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ» και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

Στην ίδια κατεύθυνση η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε πως «αυτήν τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο προγραμματικό πλαίσιο με τις επιδιώξεις και τις δεσμεύσεις μας ως η μελλοντική προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Γιατί η μάχη που δίνουμε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές». Η κ. Ξενογιαννακοπούλου συμπλήρωσε πως «πιστεύουμε πως θα εκφραστεί μια πλατιά κοινωνική πλειοψηφία σ` αυτήν την κατεύθυνση και θα είναι κορμός, επειδή οι εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική, μιας ισχυρής προοδευτικής κυβέρνησης».

Ετικέτες άρθρου:
· ·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares