Μίνα Γκάγκα: Όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν οι θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα

Γράφτηκε από
Μίνα Γκάγκα: Όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν οι θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα

Στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας βρέθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη στην περιοχή, μέσα στον τελευταίο μήνα.

Η περιοδεία της Αναπληρώτριας Υπουργού ξεκίνησε την Πέμπτη από το Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη. Επισκέφθηκε τη νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, που αναπτύχθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και διαθέτει τρεις πλήρως αναπτυγμένες κλίνες για non covid περιστατικά, καθώς και τη ΜΕΘ Covid δυναμικότητας 8 κλινών. Ξεναγήθηκε ακόμη στους χώρους του νέου αξονικού τομογράφου και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με στελέχη όλων των υπηρεσιών του νοσοκομείου για τα θέματα λειτουργίας.

Η κα Γκάγκα τόνισε ότι στην περιφέρεια, τα νοσοκομεία πιέζονται ακριβώς επειδή συνεχίζουν να φροντίζουν χιλιάδες non covid περιστατικά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μόνο τον περασμένο μήνα και μόνο τα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ νοσήλευσαν σχεδόν 17.000 ασθενείς non covid.

Ευχαρίστησε για άλλη μια φορά όλο το προσωπικό του ΕΣΥ που, όπως είπε, κάθε μέρα ξεπερνούν τον εαυτό τους για να ανταποκριθούν στη φροντίδα των ασθενών.

Σε ερώτηση σχετική με την έλλειψη αναισθησιολόγων ανέφερε ότι στο εξής θα ορίζονται οι θέσεις που απαιτούνται ανά ειδικότητα για να καλύψουν τις ανάγκες, ώστε σταδιακά να εκλείψουν τυχόν κενά πανελλαδικά.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός βρέθηκε στη συνέχεια στο Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης και το Μποδοσάκειο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις, γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου.

Μεταξύ άλλων, εξήρε τη συνεργασία μεταξύ τμημάτων και υπηρεσιών και την σημαντική προσπάθεια που γίνεται για τη φροντίδα όλων των ασθενών.

Όπως υπογράμμισε η κα Γκάγκα, οι πόροι που προβλέπονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μπορούν να αξιοποιηθούν για την βελτίωση των κτιριακών υποδομών, ακόμη και για την κατασκευή νέων νοσοκομειακών μονάδων.

Ανέφερε ακόμη ότι γίνονται ενέργειες για να καλυφθούν οι όποιες κενές θέσεις σε νευραλγικά τμήματα, είτε με νέες προσλήψεις είτε με μετακινήσεις γιατρών από άλλες περιοχές.

Σχετικά με την περίθαλψη των περιστατικών Covid-19, η Αναπληρώτρια Υπουργός ανακοίνωσε ότι είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν οι θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα και στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Σήμερα, Παρασκευή, η κα Γκάγκα είχε συναντήσεις με τους διοικητές των ΥΠΕ και νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, στα γραφεία της 4ης ΥΠΕ. Συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και την συνολική λειτουργία των νοσοκομείων.

Μίνα Γκάγκα

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares