Μήνυμα Γ. Φραγκίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Γράφτηκε από
Μήνυμα Γ. Φραγκίδη για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών και του Διεθνούς Οργανισμού Μετάγγισης Αίματος.

Ο εορτασμός της ημέρας έχει στόχο να εξαλείψει κάθε προκατάληψη και φόβο σχετικά με την αιμοδοσία, να αναγνωρίσει τον αλτρουϊσμό του εθελοντή αιμοδότη, αλλά και να ευαισθητοποιήσει και να ενθαρρύνει όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση επαρκών αποθεμάτων αίματος.

Η αιμοδοσία αποτελεί μια κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο, αφού μόλις δέκα λεπτά χρόνο από τη ζωή μας είναι ικανά να χαρίσουν ζωή. Το ελάχιστο που οφείλουμε στους εθελοντές αιμοδότες, που προσφέρουν ανιδιοτελώς το αίμα τους σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, είναι να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη που νιώθει γι’ αυτούς ολόκληρη η ελληνική κοινωνία. 

Για την διασφάλιση επάρκειας αίματος, απαιτείται τακτική εθελοντική αιμοδοσία σε μόνιμη βάση, που μπορεί να γίνει πραγματικότητα με τον σχεδιασμό συγκεκριμένων παρεμβάσεων και την ανάπτυξη δράσεων από την Πολιτεία.

Τα Κοινοβουλευτικά κόμματα οφείλουν να συμβάλουν με καθοριστικό τρόπο στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και της σωστής διαχείρισης του αίματος. Το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής θα είναι αρωγός σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Δίνουμε αίμα χωρίς φόβο και προκατάληψη. 

Δίνουμε αίμα. Σώζουμε ζωές! Μπορούμε!

Κατηγορίες άρθρου:
Διάφορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares