Λύση από την Κυβέρνηση στα «κόκκινα οικόπεδα» της Μαλεσίνας

Γράφτηκε από
Γιάννης Οικονόμου  Λύση από την Κυβέρνηση στα «κόκκινα οικόπεδα» της Μαλεσίνας oikonomou vouli 4

Λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων οικοπέδων» της Μαλεσίνας δίνει η Κυβέρνηση με τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για ένα χρονίζον πρόβλημα, που αφορά πάνω από 300 δικαιούχους των λεγόμενων «κόκκινων οικόπεδων», στην περιοχή της Μαλεσίνας.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου είχε αναδείξει το ζήτημα από τους πρώτους κιόλας μήνες της κοινοβουλευτικής του θητείας. Κατόπιν πρωτοβουλίας του πρώην Αντιδημάρχου Δ.Ε. Μαλεσίνας, δημοτικού σύμβουλου του Δήμου Λοκρών κ. Αντώνη Καραμίντζιου, όπου συγκέντρωσε τα σχετικά στοιχεία, αλλά και με τη συνδρομή του προέδρου της τοπικής κοινότητας Μαλεσίνας κ. Κ. Μάρκου, ο κ. Οικονόμου έφερε το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών στις 27/11/2019.

Από τότε, ο κ. Οικονόμου βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών, την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες. Σε συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2020, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη για το θέμα με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

Με τη συγκεκριμένη διάταξη, δίνεται οριστικό τέλος στις διεκδικήσεις του Δημοσίου για τους κατοίκους, που δικαιώθηκαν από το Κτηματολόγιο. Παράλληλα, ορίζεται μια συγκεκριμένη διαδικασία, βάσει της οποίας όσοι δεν δικαιώθηκαν από το Κτηματολόγιο, θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα προς αξιολόγηση, σε ειδικώς συστηνόμενη Επιτροπή, η οποία θα συγκροτηθεί με πενταμελή σύνθεση και θα συνεδριάζει στην έδρα του Δήμου Λοκρών, προκειμένου να εξετάσει και να αποφανθεί για το σύνολο των εκκρεμών περιπτώσεων εντός του 2021.

Η έκδοση των σχετικών παραχωρητηρίων τίτλων θα γίνεται από τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών, κατόπιν σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής. Προσεχώς θα καθοριστούν από το Υπουργείο Οικονομικών οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία, βάσει των οποίων η επιτροπή θα εξετάζει τα αιτήματα, τους όρους της παραχώρησης, όπως και κάθε ειδικότερη λεπτομέρεια για τη λειτουργία της επιτροπής και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares