Κώστας Καραμανλής: Η ΝΔ διαχρονικά εκφράζει το μεσαίο χώρο

Γράφτηκε από
Κώστας Καραμανλής: Η ΝΔ διαχρονικά εκφράζει το μεσαίο χώρο Κώστας Καραμανλής: Η ΝΔ διαχρονικά εκφράζει το μεσαίο χώρο                  05

Στην πολιτική επικαιρότητα αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξη του στα Parapolitika 90,1 FM και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον κ. Δημήτρη Τάκη και την κ. Χριστίνα Κοραή. 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, με αφορμή την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή, να μην είναι ξανά υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του στη χώρα και την παράταξη και επεσήμανε ότι ο πρώην πρωθυπουργός στηρίζει την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας όπως έκανε διαχρονικά

«Μην ξεχνάμε ότι ήταν ο μακροβιότερος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, πρωθυπουργός για πεντέμισι χρόνια, ότι το 2004 πήρε σχεδόν 3,5 εκατομμύρια ψήφους, κάτι μοναδικό που δεν έχει επαναληφθεί», υπενθύμισε. 

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι: «Ανήκουμε στο χώρο της κεντροδεξιάς. Εκφράζουμε το μεσαίο χώρο. Αυτό το χώρο εξέφρασε και ο ιδρυτής μας όταν το 1974 ήταν ο πρώτος που μίλησε για τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς και της Αριστεράς. Αυτό το σοβαρό κέντρο εξέφρασε τη δεκαετία του 2000 όσο κανένας άλλος ο Κώστας Καραμανλής. Εξέφρασε και κοινωνικά και πολιτικά αλλά και συναισθηματικά ένα χώρο, που ο ίδιος ονόμασε μεσαίο χώρο». 

Στη συνέχεια, ανέλυσε την ιδεολογική τοποθέτηση της Νέας Δημοκρατίας στο σήμερα. «Καταρχήν δεν κάνουμε εκπτώσεις στα εθνικά ζητήματα. Δεύτερον πιστεύουμε στην ελεύθερη αγορά, στο επιχειρείν, στη λελογισμένη φορολογία, δηλαδή, οι πολίτες να κρατάνε τα περισσότερα από αυτά που παράγουν δουλεύοντας. Και είμαστε οπαδοί του λιγότερου Κράτους μεν, αλλά και του καλύτερου Κράτους. Ένα κράτος, πουδιανέμει δίκαια το μέρισμα της ανάπτυξης», επισήμανε ο κ. Καραμανλής.

«Όλα αυτά τα εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μείωσε τον ΕΝΦΙΑ στο 35%, μείωσε την προκαταβολή φόρου, που κατήργησε το τέλος επιτηδεύματος, που πάγωσε τις απαράδεκτες και αδικαιολόγητες εισφορές του ΣΥΡΙΖΑ, που έδωσε αναδρομικά που έφερε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας και υποστήριξε τα νοικοκυριά και στην πανδημία και στην ενεργειακή κρίση», πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής και υπογράμμισε: «Εμείς, είμαστε διαχρονικά η παράταξη που εκφράζουμε αυτό που ονομάζουμε μεσαίο χώροΗ παράταξη του κοινωνικού φιλελευθερισμού».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, σημείωσε ότι φυσικά η Νέα Δημοκρατία το 2023 δεν είναι ίδια με το 1974, καθώς δεν είναι ίδια η Ελλάδα. Επισήμανε επίσης ότι: «Βρισκόμαστε σε μία φάση στη Νέα Δημοκρατία, που δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις από πουθενά. Σπάνιο για τη Νέα Δημοκρατία αυτό. Και δεύτερον πηγαίνουμε σε μία εκλογική αναμέτρηση ενωμένοι όσο ποτέ».

Σε προσωπικό επίπεδο, θυμήθηκε με συγκίνηση ότι ο Κώστας Καραμανλής ήταν δίπλα του, στην πρώτη προεκλογική ομιλία του το 2015 στις Σέρρες. Σε πολιτικό επίπεδο, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε ότι: «Ο Καραμανλής ήταν αυτός ο οποίος δεν έκανε καμία έκπτωση στα εθνικά και πατριωτικά θέματα. Ο Καραμανλής ήταν αυτός που είπε το περήφανο “όχι” στο Βουκουρέστι», προσθέτοντας ότι και σήμερα η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν διαπραγματεύεται τα εθνικά ζητήματα. 

«Πηγαίνουμε σε μία εκλογική αναμέτρηση με ένα πολύ συγκεκριμένο δίλημμα: Θέλουμε να πάμε μπροστά ή θέλουμε να γυρίσουμε πίσω; Και επειδή ο κόσμος ψηφίζει και πρόσωπα, ψηφίζει και πρωθυπουργούς, το δίλημμα είναι επίσης πιο απλό: Θέλετε τον Μητσοτάκη για πρωθυπουργό ή θέλετε τον Τσίπρα;», σημείωσε επίσης ο κ. Καραμανλής. 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επανέλαβε την πάγια πολιτική του θέση υπέρ των αυτοδύναμων ισχυρών κυβερνήσεων. «Φανταστείτε να είχαμε μία κυβέρνηση συνεργασίας σε μία εποχή, που θα έπρεπε να πάρουμε πολύ γρήγορα και πολύ δύσκολες αποφάσεις είτε αυτές αφορούσαν την πανδημία, είτε το μεταναστευτικό, είτε τα ενεργειακά ζητήματα», σχολίασε. 

Ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία είχε πάντα μία αποστροφή στο λαϊκισμό και πρόσθεσε: «Αυτά που λέγαμε προεκλογικά, τα κάναμε. Οι ξεκάθαρες κουβέντες και τα ξεκάθαρα διλήμματα πάνε τη χώρα μπροστά». 

Εκτίμησε ότι στη Βόρεια Ελλάδα και στις Σέρρες τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι θετικά για τη Νέα Δημοκρατία. Υπογράμμισε πάντως: «Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε σε καμία περίπτωση. Το Σάββατο είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ μαζική συμμετοχή και ομιλία με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη. Αυτό που βλέπω είναι ότι πάμε όλοι ενωμένοι να δώσουμε μία μάχη. Καμία ψήφος χαμένη. Η πρώτη κάλπη, η πρώτη Κυριακή, είναι η πιο κρίσιμη και όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις – και στη Μακεδονία αλλά και σε όλη την Ελλάδα – θα δώσουμε τη μάχη που πρέπει να δώσουμε. Με τρόπο πολιτισμένο, χωρίς πολιτικές ακρότητες. Και θέλω να ελπίζω ότι θα ακουστούν, κάποτε, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και επιχειρήματα. Γιατί μέχρι στιγμής, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, από την αντιπολίτευση ακούμε μόνο κραυγές». 

Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *