Κώστας Καραμανλής: Η νάρκη της απλής αναλογικής εγκυμονεί κινδύνους

Γράφτηκε από
Κώστας Καραμανλής: Η νάρκη της απλής αναλογικής εγκυμονεί κινδύνους  Κώστας Καραμανλής: Η νάρκη της απλής αναλογικής εγκυμονεί κινδύνους

Την κρισιμότητα των επικείμενων εκλογών υπογράμμισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και οι Δ.Ε.Ε.Π  Α’ και Δ.Ε.Ε.Π. Β’ Θεσσαλονίκης, το βράδυ του Σαββάτου, 18 Φεβρουαρίου.  

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι στη Θεσσαλονίκη «χτυπά πάντα δυνατά η καρδιά της παράταξής μας. Γιατί η Νέα Δημοκρατία γεννήθηκε εδώ στη Μακεδονία. Είναι σάρκα από την σάρκα αυτού του τόπου».

Υπενθύμισε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αποφάσισε να διεξαχθεί το πρώτο συνέδριο της παράταξης στη Μακεδονία το 1979 και τόνισε: «Σήμερα, λοιπόν, 46 χρόνια μετά, το όραμα του ιδρυτή μας για τη Νέα Δημοκρατία είναι ζωντανό και ακμαίο».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εκτίμησε στη συνέχεια ότι στις επικείμενες εκλογές θα συγκριθούν δύο διαφορετικές νοοτροπίες, δύο διαφορετικοί κόσμοι: «Από την μία η Νέα Δημοκρατία, των έργων και των πράξεων και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ των ψεύτικων υποσχέσεων».

 Επισήμανε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας, καθώς ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υπήρξε απόλυτα συνεπής και σε αυτό. Υπενθύμισε επίσης ότι η Κυβέρνηση την περασμένη τετραετία ήρθε αντιμέτωπη με αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις και στήριξε την κοινωνία και τους πιο αδύναμους.  

«Ευτυχώς σε όλες αυτές τις κρίσεις είχαμε για πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και όχι τον Τσίπρα. Ευτυχώς που είχαμε στην Κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και όχι το ΣΥΡΙΖΑ. Τη σοβαρότητα και όχι την ανευθυνότητα», τόνισε ο κ. Καραμανλής. 

Σημείωσε εξάλλου ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν απών από προτάσεις, πράξεις και δράσεις.  

«Στο μόνο που εμφανίζονται συνεπείς είναι στο να λοιδορούν πολιτικούς αντιπάλους. Να καταφεύγουν στα συνθήματα του χθες», σχολίασε ο κ. Καραμανλής και υπογράμμισε: «Μιλούν για εκτροπή, αυτοί που είναι δήθεν αυτόκλητοι προστάτες των θεσμών. Τους θυμίζουμε εδώ στη Θεσσαλονίκη ότι η 3η ελληνική δημοκρατία που θέσπισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, την έχουμε θωρακίσει και δε φοβόμαστε γιατί την είχε εγκαθιδρύσει πάνω σε γερές βάσεις».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε επίσης ότι: «Το διακύβευμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο: Σταθερότητα ή αβεβαιότητα; Προκοπή ή Μιζέρια; Μητσοτάκης ή Τσίπρας;»

Αναφέρθηκε στη συνέχεια μεταξύ άλλων στην αναβάθμιση της Άμυνας της πατρίδας μας, που έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η χώρα μας δεν απειλεί, αλλά ούτε και απειλείται. 

«Η εξωτερική μας πολιτική έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό. Δεν δεχόμαστε κανένα συμβιβασμό σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας», σημείωσε ο κ. Καραμανλής.  

Αναφέρθηκε επίσης στο μεταναστευτικό και τη θωράκιση των συνόρων. «Ο Έβρος ξανάγινε ο προμαχώνας της πατρίδας μας», τόνισε. 

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι στον τομέα των μεγάλων έργων συντελέστηκε μια πραγματική έκρηξη υποδομών, ενώ και στις μεταφορές πραγματοποιήθηκαν τομές και μεταρρυθμίσεις που είχαν να συμβούν χρόνια. Υπογράμμισε επίσης τον κεντρικό ρόλο της Θεσσαλονίκης στο μεγάλο πρόγραμμα έργων που υλοποιούνται.  

«Βάζουμε τη Θεσσαλονίκη στην πρώτη γραμμή, ακριβώς όπως της αξίζει. Με ένα τεράστιο πακέτο μεγάλων έργων, που ξεπερνά τα 6 δισ. ευρώ», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.  

Ανέφερε ότι: «Η βασική γραμμή του Μετρό ολοκληρώνεται στο τέλος του 2023, παρά τις προσφυγές και παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Η Θεσσαλονίκη -και σας κοιτώ στα μάτια και το εννοώ αυτό – θα έχει το πιο σύγχρονο Μετρό στην Ελλάδα».

Επισήμανε ότι πρόσφατα χιλιάδες συμπολίτες μας μπήκαν στο Μετρό και είδαν ότι το έργο αυτό δεν είναι μία υπόσχεση, αλλά βρίσκεται στην τελική ευθεία. 

«Και η επέκταση προς την Καλαμαριά θα παραδοθεί έξι μήνες μετά τη βασική γραμμή. Παράλληλα, για πρώτη φορά σχεδιάζουμε με επιμέλεια και σοβαρότητα τις επεκτάσεις προς τα δυτικά και το αεροδρόμιο. Όσο είναι ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός και ο Καραμανλής υπουργός δεν θα εγκαινιάσουμε μουσαμάδες», πρόσθεσε.  

Υπενθύμισε ότι ξεκινά η νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός, το λεγόμενο Flyover και δήλωσε: «Σε λίγες εβδομάδες θα δείτε τα πρώτα εργοτάξια».  

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης μεταξύ άλλων στους σύγχρονους οδικούς άξονες που ήταν για χρόνια μπλοκαρισμένοι, όπως το Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και το Δράμα-Αμφίπολη, αλλά και στα σπουδαία σιδηροδρομικά έργα που γίνονται πια πράξη, όπως το Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Τοξότες, καθώς και στη σύνδεση του 6ου προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης με την ΠΑΘΕ αλλά και την Εγνατία, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο.  

«Ας μην ξεχνάμε, ότι όχι μόνο σώσαμε τον ΟΑΣΘ από τον βέβαιο θάνατο, αλλά ότι σε λίγο καιρό θα παραλάβει και τα πρώτα ηλεκτρικά οχήματα. Ας συγκρίνουμε τον ΟΑΣΘ του κ. Παππά του 2019 με τον ΟΑΣΘ του 2023», επισήμανε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, καταλήγοντας: «Η Θεσσαλονίκη αλλάζει. Και αλλάζει πρωτίστως με έργα. Χωρίς πολλά λόγια χωρίς βαρύγδουπες υποσχέσεις. Γιατί εμείς σε αυτή την πολιτική πιστεύουμε».

Ο κ. Καραμανλής διαμήνυσε όμως προς τα μέλη της Νέας Δημοκρατία ότι η δημοσκοπική διαφορά των δύο κομμάτων δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό.  

«Η νάρκη της απλής αναλογικής εγκυμονεί κινδύνους. Η απάντηση μας και η απάντηση όλων πρέπει να είναι ηχηρή. Καμία ψήφος χαμένη. Οι πρώτες κάλπες είναι σαν τελικές κάλπες.  Εκεί θα διαμορφωθούν σημαντικά οι συνθήκες για την αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες».

Κλείνοντας ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και πάλι στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία. «Τον τόπο που γέννησε την οικογένεια μου και με τον οποίο με συνδέει ένα ισχυρό, αόρατο, νήμα», όπως υπογράμμισε.  

«Όπου και να γυρίσει κανείς το κεφάλι του σε αυτή την πόλη θα δει κάτι από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Θα τον δει στις 31 Αυγούστου 1974 να κάνει την πρώτη του ομιλία μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και από το μπαλκόνι του Μακεδονία Παλλάς να σας λέει ‘‘Θεσσαλονικείς ήρθα’’. Το 1977, έξω από την Θεσσαλονίκη, στην Βεργίνα, μαζί με τον φίλο του Μανώλη Ανδρόνικο να σκύβουν πάνω από την λάρνακα του Φιλίππου. Το 1978 στην πρώτη γραμμή μετά τον καταστροφικό σεισμό. Το 1991 να δακρύζει για την μια και μοναδική ελληνική Μακεδονία. Το νήμα αυτό θα πάρει ο Κώστας Καραμανλής, ο πρωθυπουργός που ξεκίνησε εδώ από τη Θεσσαλονίκη σε αδιάσπαστη συνέχεια. Έχοντας πάντα και σταθερά την Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία στην πρώτη γραμμή. Το 2015 το νήμα αυτό θα πιάσει και ο Αντώνης Σαμαράς και θα διαφυλάξει το ευρωπαϊκό κεκτημένο του Καραμανλή», ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Και πρόσθεσε: «Αυτό το νήμα είναι ο πυρσός της παράταξής μας, που περνά από χέρι σε χέρι. Και σήμερα, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είμαστε και πάλι εδώ με τον πυρσό στο χέρι, αναμμένο, να δώσουμε μία ακόμα μεγάλη μάχη».

Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *