Κατερίνα Νοτοπούλου: Δικαίωμα και υποχρέωσή μας η φύλαξη των συνόρων

Γράφτηκε από

Κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα άσκησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στον ΑΝΤ-1 στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

Η κυβέρνηση σε μια τόσο μεγάλη κρίση όπως αυτή του προσφυγικού, όφειλε να έχει διεθνοποιήσει το ζήτημα, με κατανομή προσφύγων σε όλη την Ευρώπη. Είναι μια ευρωτουρκική πρόκληση και όχι ελληνοτουρκική όπως την έχει καταστήσει η επικίνδυνη πολιτική του Κ. Μητσοτάκη τόνισε.

Η φύλαξη των συνόρων μας είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωσή μας ανέφερε, αλλά το να τάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη φράκτες για το ακροδεξιό της ακροατήριο δεν είναι λύση.

Η κα Κατερίνα Νοτοπούλου έκανε λόγο για προκλητική ρητορική του κ. Ερντογάν επισημαίνοντας ότι η Τουρκία του κ. Ερντογάν που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, να επιτίθεται στην Ελλάδα.

«Απέναντι σε αυτή την προκλητική ρητορική, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλος ο λαός πρέπει να είμαστε ενωμένοι» τόνισε.

Η κα Κατερίνα Νοτοπούλου εξέφρασε ανησυχία για τις καταγγελίες από την ευρωπαία επίτροπο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κάλεσε ακόμη την κυβέρνηση να αναζητήσει λύσεις σε διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Απαντώντας για τη Μόρια, η κα Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε τη Μόρια με 5.600 ανθρώπους για να ξεπεράσει τις 20.000 πριν αρχίσει το πρόγραμμα αποσυμφόρησης.

Κατερίνα Νοτοπούλου

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares