Καλαμάτα: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 10ου Φεστιβάλ Κιθάρας

Γράφτηκε από
Καλαμάτα Καλαμάτα: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 10ου Φεστιβάλ Κιθάρας 10

Η μεγάλη Γιορτή της Μουσικής συνεχίζεται για δέκατη χρονιά στην πόλη της Καλαμάτας με κορυφαίους σολίστ και δεξιοτέχνες κιθάρας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και συναυλιών που θα διαρκέσει έως τον προσεχή Ιούλιο.

Συναυλίες, Masterclasses, διαλέξεις, ρεσιτάλ και ο γνωστός, πλέον, «Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας» είναι μερικές μόνο από τις εκδηλώσεις που έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της πόλης, καθώς και οι επισκέπτες της. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας λαμβάνουν χώρα σε τρεις υπέροχους πολιτιστικούς χώρους της Καλαμάτας: στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας, «ΤΕΡΨΙΣ» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Αντώνη Κουφουδάκη και την επιμέλεια του Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ 14 & 15 ΜΑΪΟΥ 2022 

Σάββατο 14  Μαΐου  2022 ώρα 20:30

Αμφιθέατρο Θ. Αγγελὀπουλος (οδός Αριστομένους 95 Καλαμάτα)

«Ρεσιτάλ κιθάρας» με τη Μαρία Κολόζου

Η Μαρία Κολόζου είναι διακεκριμένη σολίστ κιθάρας και καθηγήτρια κιθάρας στο Ωδείο Αθηνών. Έχει στο ενεργητικό της σημαντικές εμφανίσεις σε Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και πλούσιο παιδαγωγικό έργο. Τιμά με την παρουσία της το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας επί έξι συναπτά έτη και ως σολίστ αλλά και ως μέλος της κριτικής επιτροπής του Διαγωνισμού Κιθάρας. Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα μας παρουσιάσει έργα των Γ.Νούση, I.Albeniz, A. Barrios, A.Laouro, A.Piazzolla κ.ά.

«Η ελληνική παραδοσιακή μουσική ως πηγή έμπνευσης στη σύνθεση έργων για κιθάρα»

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας παρουσιάζει στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης το σύγγραμμα του διδάκτορα μουσικολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και σολίστ κιθάρας, Ιωάννη Ανδρόνογλου, το οποίο πραγματεύεται τη σχέση των Ελλήνων κιθαριστών συνθετών με την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Ιστορικά και πολιτικά γεγονότα από τη δεκαετία του 1930 έως σήμερα καθώς και οι πολιτισμικές και παιδαγωγικές τους προεκτάσεις θα αποτελέσουν το επίκεντρο της παρουσίασης. Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι Στάθης Γυφτάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δ.ΩΚ., Αντώνης Κουφουδάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας), Δημήτρης Κοτρωνάκης (Σολίστ Κιθάρας), Άκης Σιψάς (Διπλωματούχος Κιθάρας).

Είσοδος Ελεύθερη

Κυριακή 15 Μαΐου 2022 ώρα 20:30 

Αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος (οδός  Αριστομένους 95 Καλαμάτα)

 «Ρεσιτάλ κιθάρας» με τον Δημήτρη Κοτρωνάκη

Ο Δημήτρης Κοτρωνάκης  χαρακτηρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους κιθαριστές της γενιάς του. Έχει  κατακτήσει πολλά Ά Βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχει  πραγματοποιήσει πολυάριθμα ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο. Οι περιοδείες του περιλαμβάνουν συναυλίες στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, την Ισπανία και τη Βοσνία. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη φιλαρμονική ορχήστρα του Κίελτσε, τη φιλαρμονική ορχήστρα της Κραϊόβα, τη συμφωνική ορχήστρα “Artave”, την “Καμεράτα” και την ορχήστρα “Φιλαρμόνια”.

Καλαμάτα Καλαμάτα: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 10ου Φεστιβάλ Κιθάρας 10
Προπώληση εισιτηρίων Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

Κόστος εισιτηρίου 5 ευρώ.

Καλαμάτα

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *