Καθαρισμός ρεμάτων στην Ηλεία

Γράφτηκε από
Καθαρισμός ρεμάτων στην Ηλεία 16371 02

Αδιάκοπα συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού ποταμών και υδατορεμάτων σε περιοχές των πυρόπληκτων Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, για την αντιπλημμυρική θωράκισή τους ενόψει χειμώνα.

Σήμερα, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος επισκέφθηκε διάφορα σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύργου όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού στον Ιάρδανο ποταμό, στο ύψος του Ασύλου Γερόντων «Η Νέα Βασιλειάς» (σ.σ. διασταύρωση Λαστεϊκων), καθώς και στην περιοχή του Καταραχίου, όπου οι εργασίες αφορούν σε καθαρισμό της αποστραγγιστικής τάφρου του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού. Ο κ. Γιαννόπουλος παρακολούθησε από κοντά τις εργασίες και ενημερώθηκε από τους εργολάβους για την εξέλιξή τους και τα εκτιμώμενα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των εν λόγω εργασιών.

Εξάλλου, την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε σε περιοχές των Τ.Κ. Λαμπετίου και Κολιρίου καθώς και στην περιοχή από τη Γέφυρα του Αλφειού μέχρι τις «Κολιρέικες παράγκες» όπου επίσης έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης φερτών υλικών, μπαζών και βλάστησης από τις κοίτες των αποστραγγιστικών τάφρων. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για εργασίες που εκτελούνται στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας, για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου και όχι μόνο.

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares