Θεανώ Φωτίου: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία

Γράφτηκε από

Καλεσμένη στην εκπομπή “Συνδέσεις” (ΕΡΤ) και τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, η αν. Τομεάρχης για την Κοινωνική Αλληλεγγύη Θεανώ Φωτίου τόνισε τα εξής: Η χθεσινή επέμβαση της ΕΛΑΣ στο ΕΜΠ επιβεβαιώνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Όλον αυτόν τον καιρό η κυβέρνηση επιχειρεί να πείσει την κοινωνία ότι στα πανεπιστήμια υποθάλπονται φαινόμενα ανομίας από τους φοιτητές και για αυτό χρειάζεται η πανεπιστημιακή αστυνομία.

Η κα Θεανώ Φωτίου ανέλυσε: Χθες είχαμε μια κλασική περίπτωση κοινού ποινικού δικαίου, δηλαδή μια συμμορία ναρκεμπόρων, με μέλος δόκιμη αστυνόμο, που δρούσαν γύρω από το ΕΜΠ και σε σπίτια της περιοχής Ζωγράφου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, και πριν την κατάργηση του ασύλου που ψήφισε η ΝΔ, η αστυνομία είχε τη δυνατότητα να παρεμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν χρειάζεται η ύπαρξη της ΟΠΠΙ ή της ΟΠΚΕ για αυτή την επέμβαση. Όμως, η επιχείρηση αυτή απέδειξε και τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους φοιτητές, όταν η επέμβαση γίνεται σε ώρες λειτουργίας του πανεπιστημίου. Αυτό συνέβη στις 9 το πρωί με τους πυροβολισμούς γύρω από το κτίριο των πολιτικών μηχανικών.

Η ΝΔ συκοφάντησε συστηματικά ως κέντρα ανομίας τα ελληνικά πανεπιστήμια – που βρίσκονται στις 200 πρώτες θέσεις σε σύνολο 30.000 πανεπιστημίων. Και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Θεοδωρικάκου. Ο στόχος ήταν εξαρχής να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων και να στείλουν τους φοιτητές στα ιδιωτικά κολέγια.

Η κα Θεανώ Φωτίου τόνισε: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταργήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία, θέση στην οποία συμφωνούν διδάσκοντες, φοιτητές και πανεπιστημιακές αρχές.

Η επιχείρηση όμως απέδειξε την άθλια κατάσταση της παλιάς φοιτητικής εστίας Ζωγράφου. Οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν καταγγείλει εδώ και καιρό τις απαράδεκτες συνθήκες στις φοιτητικές εστίες για τις οποίες η ΝΔ δεν έκανε τίποτα. Αντ` αυτού, προκήρυξε νέες φοιτητικές εστίες με κόστος 90.000 ευρώ τη θέση για να γίνει το μεγάλο φαγοπότι των εργολάβων, είπε η κα Θεανώ Φωτίου.

Τα ελληνικά νοικοκυριά χειμάζονται από την ενεργειακή κρίση. Είμαστε πρώτοι με διπλάσιο ενεργειακό πληθωρισμό σε όλη την Ευρώπη. Πρώτοι στις επιχειρήσεις και τρίτοι στα νοικοκυριά. Η ΔΕΗ, την οποία ιδιωτικοποίησε η ΝΔ, σέρνει την κούρσα των τιμών ρεύματος. Η κυβέρνηση πήρε μέτρα που επιδοτούν την αισχροκέρδεια. Οι πολίτες πληρώνουν δύο φορές, μία από την τσέπη τους και μία από την επιδότηση της κυβέρνησης στους παραγωγούς και παρόχους ενέργειας. Χρήματα που αντλεί από τα 7 δις ευρώ φορολογικά έσοδα που πλήρωσαν οι πολίτες. Συγχρόνως τους πρώτους 9 μήνες του 2022 είχαμε 315.000 εντολές διακοπές ρεύματος, σχεδόν διπλάσιες από το 2021.

Η κα Θεανώ Φωτίου κατέληξε λέγοντας: Εμείς θα κρατικοποιήσουμε τη ΔΕΗ (κόστος 340 εκατ.) όπως ακριβώς έκανε η Γαλλία για την αντίστοιχη εταιρεία ρεύματος και η Γερμανία για την αντίστοιχη εταιρεία φυσικού αερίου.

Θεανώ Φωτίου

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Εκπαίδευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares