Θήβα: Ολοκληρώνεται το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία

Γράφτηκε από
Θήβα: Ολοκληρώνεται το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 7 Aπριλίου, συνάντηση του Δήμαρχου Θηβαίων, κ. Γιώργου Αναστασίου, και του αντιδημάρχου αρμόδιου για θέματα Παιδείας, κ. Αναστάσιου Καμούτση, με τον προϊστάμενο του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) Θηβών, κ. Κωνσταντίνο Μαστροθανάση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών που αφορούν τον εξοπλισμό και τον περιβάλλοντα χώρο του κτηριακού συγκροτήματος, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (Κ.Ε.ΠΕ.Α.) Θηβών.

Έπειτα από μακροχρόνια αναμονή από την ίδρυση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τον Σεπτέμβριο του 2016, οι προσπάθειες της Δημοτικής αρχής για τη στελέχωση και λειτουργία του Κέντρου απέδωσαν καρπούς.

Η ηγεσία του υπ. Παιδείας μετά την ψήφιση του νόμου 4823/2021 για τη λειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον, προχώρησε στη στελέχωση του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Θηβών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Ε. Μπενιάτα στις 21 Μαρτίου 2022 τοποθετήθηκε ο εκπαιδευτικός Κ. Μαστροθανάσης ως προϊστάμενος της Παιδαγωγικής Ομάδας που θα στελεχώσει το Κ.Ε.ΠΕ.Α Θηβών.

Ο ρόλος των Κ.Ε.ΠΕ.Α. είναι εκπαιδευτικός, επιστημονικός και ερευνητικός. Για την εκπλήρωση της αποστολής τους ασκούν μεταξύ άλλων δραστηριότητες, υποστήριξης των σχολικών μονάδων για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, συμμετοχής εκπαιδευτικών και μαθητών σε ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και σε τοπικά, περιφερειακά, εθνικά ή διεθνή δίκτυα σχετικά με την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την οικολογία και την αειφόρο ανάπτυξη, την ανάδειξη βιώσιμων λύσεων στα τοπικά ζητήματα.

Το ΚΕΠΕΑ Θηβών θα εγκατασταθεί στο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Μουρικίου, σε κτηριακό συγκρότημα το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Θηβαίων.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, επισημαίνει:

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον κ. Μαστροθανάση τον προϊστάμενο της παιδαγωγικής ομάδας που θα στελεχώσει Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία της Θήβας.

Με την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου, η πόλη μας αποκτά μια σημαντική εκπαιδευτική δομή που δίνει τη δυνατότητα μέσα από τις κατάλληλες υποδομές για την εκπαίδευση-ενημέρωση-ευαισθητοποίηση εκατοντάδων μαθητών, εκπαιδευτικών, πολιτών της Βοιωτίας σε θέματα οικολογίας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το υπ. Παιδείας και την κ. Μπενιάτα για την υποστήριξή τους στην προσπάθεια στελέχωσης και να διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος Θηβαίων θα βρίσκεται στο πλευρό της παιδαγωγικής ομάδας και θα παράσχει πάντα την υποστήριξή του για τη λειτουργία και την περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητας του Κ.Ε.ΠΕ.Α Θηβών».

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *