Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ψυχική Υγεία

Γράφτηκε από
Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ψυχική Υγεία

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη βρίσκεται σήμερα στο Παρίσι, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Ψυχική Υγεία “Mind our Rigths, Now!”, στις 5-6 Οκτωβρίου, κατόπιν προσκλήσεως των κ.κ. Jean-Yves Le Drian, Υπουργού Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Dr. Olivier Veran, Υπουργού Αλληλεγγύης και Υγείας της Γαλλίας.

Η Γαλλία, με την υποστήριξη του Π.Ο.Υ., φιλοξενεί φέτος το συγκεκριμένογεγονός, φιλοδοξώντας να ενισχύσει τηνκινητοποίηση υπέρ των υπηρεσιώνψυχικής υγείας και της υιοθέτησηςκατάλληλων πολιτικών, με βάση:

– την ανάγκη προστασίας της ψυχικήςυγείας, στο πλαίσιο της διαφύλαξης τηςυγείας του παγκόσμιου πληθυσμού σεσυνθήκες πανδημίας και

– την υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικώνγια την προστασία των δικαιωμάτων τωνψυχικά ασθενών.

Μετά την επιτυχή διοργάνωση του«Athens Mental Health Summit», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις2 2-23 Ιουλίου 2021, με θέμα «Οι συνέπειες της Covid-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών υγείας», καθώς και την πρόσφατη έναρξη της Πανευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Ψυχική Υγεία που πραγματοποιήθηκε από τον Π.Ο.Υ. Ευρώπης στις Βρυξέλλες στις 30 Σεπτεμβρίου, παρουσία της Βασίλισσας του Βελγίου Ματθίλδης και του Περιφερειακού Διευθυντή του Π.Ο.Υ. Dr. Hans Kluge, η ελληνική αντιπροσωπεία προσβλέπει να συνεισφέρει για άλλη μια φορά, στον παγκόσμιο διάλογο για την ψυχική υγεία των λαών που έχουν εκτεθεί σε μεγαλύτερες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, λόγω της πανδημίας.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Υγεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares