Η Τροχαία Ιωαννίνων ενημερώνει για τους κινδύνους από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Γράφτηκε από
Η Τροχαία Ιωαννίνων ενημερώνει για τους κινδύνους από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ 27072022troxaiahpeiros002 950x1425

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα δράση που συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων και το Σωματείο Καφέ-Μπαρ, Κέντρων Διασκέδασης και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Ιωαννίνων «Παμβώτις».

Στόχος της κοινής αυτής προσπάθειας είναι η καλλιέργεια σωστής κουλτούρας σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και την οδήγηση, μέσω της προώθησης της ιδέας του «οδηγού της παρέας».

Ειδικότερα, ο όρος αυτός χρησιμοποιείται για το μέλος εκείνο της παρέας, που έχει συμφωνηθεί πριν από την έξοδο ότι δε θα καταναλώσει αλκοόλ και θα φροντίσει στο τέλος να οδηγήσει όλους στο σπίτι τους με ασφάλεια.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί και μέλη των παραπάνω φορέων βρέθηκαν σε δημοφιλή σημεία διασκέδασης της πόλης των Ιωαννίνων ενημερώνοντας τους πολίτες για τους κινδύνους της οδήγησης ύστερα από κατανάλωση αλκοόλ και τη σημασία του ρόλου του οδηγού παρέας.

Μάλιστα, στον οδηγό της κάθε παρέας δίνονταν συμβολικά ως αναμνηστικό ένα μπρελόκ με το μήνυμα της συγκεκριμένης δράσης: «Ο οδηγός της παρέας δεν πίνει».

Η Τροχαία Ιωαννίνων ενημερώνει για τους κινδύνους από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ 27072022troxaiahpeiros003
Σε δηλώσεις τους, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Αστυνόμος Α΄ Γρηγόριος Καρράς ανέφερε ότι η κοινή αυτή δράση πέρα από τον ουσιαστικό της χαρακτήρα έχει και σημειολογικό, αφού το ζήτημα της οδικής ασφάλειας και της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων απαιτούν συλλογική προσπάθεια και συνεργασίες.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Βασίλειος Βασιλείου τόνισε ότι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων πάντοτε θα είναι αρωγός σε τέτοιες κοινωνικές δράσεις, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξουν στο μέλλον και άλλα τέτοια προγράμματα από κοινού, με σκοπό την προώθηση της κυκλοφοριακής αγωγής και να μεταλαμπαδευτεί σε όλη την κοινωνία και ειδικά στους νέους ότι τίποτα δεν είναι αστείο όταν οδηγούμε.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου «Παμβώτις» Χρήστος Τάτσης ευχήθηκε ότι η ιδέα αυτή θα ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς της παρέας να μην πίνουν, ώστε να έχουμε λιγότερα ατυχήματα, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δράση θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα και σε άλλες περιοχές των Ιωαννίνων.

Η Τροχαία Ιωαννίνων ενημερώνει για τους κινδύνους από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ 27072022troxaiahpeiros001 1024x682
Δράση της Τροχαίας Ιωαννίνων για τους κινδύνους από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Η Τροχαία Ιωαννίνων ενημερώνει για τους κινδύνους από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ 27072022troxaiahpeiros004 1024x682
Δράση της Τροχαίας Ιωαννίνων για τους κινδύνους από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Η Τροχαία Ιωαννίνων ενημερώνει για τους κινδύνους από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ 27072022troxaiahpeiros005 1024x683
Δράση της Τροχαίας Ιωαννίνων για τους κινδύνους από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
Κατηγορίες άρθρου:
Διάφορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares