Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Oινογευσίας στην Ιταλία

Γράφτηκε από
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Oινογευσίας στην Ιταλία                                                                                                        O

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο, συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Oινογευσίας που πραγματοποιήθηκε στη Ματέρα της Ιταλίας. Στο Φεστιβάλ, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως 7 Μαρτίου 2002, συμμετείχαν κυρίως οινοποιεία της Ιταλίας, αλλά και της Σερβίας και της Ελλάδας, ενώ η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ παρουσιάστηκε από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας ο πλούτος των οινικών γεύσεων της περιοχής, ενώ προβλήθηκαν και οι ιδιαίτεροι πολιτιστικοί δεσμοί που έχει η Κεντρική Μακεδονία με την Κάτω Ιταλία, τη Μεγάλη Ελλάδα, όπου και διεξαγόταν το Φεστιβάλ. 

Επίσης παρουσιάστηκαν και προβλήθηκαν τουριστικά τα οινοποιεία και οι εξαιρετικοί οίνοι της Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε οινογευσία από ειδικούς σομελιέ και σεφ, αλλά και από το κοινό, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκε και η περιοχή ως τουριστικός προορισμός σε τοπικούς δημοσιογράφους.

Στο περιθώριο του Φεστιβάλ η ελληνική αποστολή συμμετείχε σε συναντήσεις που διοργάνωσε το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο με τον Δήμο, το Επιμελητήριο και την Επαρχία της Ματέρα, την Περιφέρεια της Basilicata, καθώς και το ελληνικό προξενείο της περιοχής.

Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και οι Δήμοι Κατερίνης, Βέροιας και Παιονίας.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στοχευμένα σε ένα εξειδικευμένο Φεστιβάλ στη Ματέρα της Ιταλίας, προβάλλοντας μία εναλλακτική μορφή τουρισμού, όπως είναι ο οινοτουρισμός, που προσφέρει μεγάλη ποικιλία οίνων, επισκέψιμα οινοποιεία της περιοχής, καθώς και βιωματικές εμπειρίες στους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επίσης με τις επαφές της ελληνικής αποστολής με τους τοπικούς φορείς, δημιουργήθηκαν οι πρώτες βάσεις για μια μελλοντική συνεργασία με μία περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιδιαίτεροι δεσμοί», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.

Κατηγορίες άρθρου:
Τουρισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *