Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθαρίζει ρέματα στη Μαγνησία

Γράφτηκε από
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθαρίζει ρέματα στη Μαγνησία                                                  950x713

Με καθημερινές παρεμβάσεις, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του έργου «Κατεπείγον καθαρισμός υδρογραφικού δικτύου αρμοδιότητας ΠΕ Μαγνησίας» συνεχίζει τον καθαρισμό ρεμάτων σε περιοχές της Μαγνησίας, προκειμένου να υλοποιηθούν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ο καθαρισμός υδατορεμάτων στον Άγ. Λαυρέντιο, στην Πορταριά, στο Κατηχώρι, στο Σέσκλο και στον χείμαρρο Κραυσίδωνα (στο ύψος του 6ου Γυμνασίου, πάνω από τον Περιφερειακό, στο ύψος των ΚΤΕΛ και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Πολυτεχνική Σχολή). Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.200.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 «Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, και τις τεχνικές μας υπηρεσίες έχουμε στην Μαγνησία και τις Σποράδες σε εξέλιξη ένα εκτεταμένο πρόγραμμα καθαρισμού ρεμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 6,8 εκατ. ευρώ. Είμαστε ένα με το περιβάλλον και έχουμε στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Χρησιμοποιώντας τη φύση και τις φυσικές διεργασίες,  δίνουμε λύσεις με αποκαταστάσεις πλημμυρικών περιοχών, ενίσχυση των πρανών και  επαναφορά του πλάτους των ποταμών και των ρεμάτων στις αρχικές διαστάσεις και δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για ζωές και ανθρώπινα αγαθά» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares