Εύβοια: Ξεκινούν η αποπεράτωση του γηπέδου Δύστου και η κατασκευή σκεπάστρου του σταδίου Αλιβερίου

Γράφτηκε από
Εύβοια: Ξεκινούν η αποπεράτωση του γηπέδου Δύστου και η κατασκευή σκεπάστρου του σταδίου Αλιβερίου  Εύβοια: Ξεκινούν η αποπεράτωση του γηπέδου Δύστου και η κατασκευή σκεπάστρου του σταδίου Αλιβερίου tsarpaleio 950x392

Προγραμματικές συμβάσεις συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς για την εκτέλεση αθλητικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 690.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου θα συνεργαστούν για την εκτέλεση των ακόλουθων έργων:

  • «Αποπεράτωση γηπέδου Δύστου», με αντικείμενο την αποπεράτωση κερκίδων χωρητικότητας 720 θέσεων, καθώς και την κατασκευή αποδυτηρίων και λοιπών υποστηρικτικών χώρων (γραφεία διοίκησης, ιατρείο, αποδυτήρια κλπ.), συνολικής επιφάνειας 278 τμ., στο γήπεδο της Τοπικής Κοινότητας Δυστίων. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 550.000 ευρώ και θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
  • «Αναβάθμιση αποδυτηρίων και κατασκευή σκεπάστρου Δημοτικού Σταδίου Αλιβερίου», με αντικείμενο την αναβάθμιση των αποδυτηρίων και του WC θεατών, την επισκευή της υφιστάμενης κερκίδας, την κατασκευή νέων μεταλλικών κερκίδων, την κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου και του διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στο γήπεδο της Τοπικής Κοινότητας Αλιβερίου. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 140.000 ευρώ και θα καλυφθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Επισημαίνεται ότι οι χρηματοδοτήσεις των δύο έργων είναι εξασφαλισμένες από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2022, και συγκεκριμένα από το Πρόγραμμα ΚΑΠ-ΤΑΚΤΙΚΟΙ της Π.Ε. Ευβοίας. Ειδικά δε για το γήπεδο Δύστου, υπάρχει δέσμευση της ΔΕΗ για την κάλυψη μέρους της δαπάνης, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.
 
Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και συμπράττουμε με τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου για την αποπεράτωση του γηπέδου Δύστου και την κατασκευή σκεπάστρου, αλλά και κερκίδων στο Δημοτικό Στάδιο Αλιβερίου. Αναλαμβάνουμε τη χρηματοδότηση έργων αθλητισμού, συνολικού προϋπολογισμού 690.000 ευρώ, με στόχο να καλύψουμε τις ανάγκες αθλητικών συλλόγων και γενικότερα της νεολαίας του τόπου μας».

Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς τόνισε: «Με την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  ολοκληρώνεται ένα έργο για την αποπεράτωση του γηπέδου Δύστου που ξεκίνησε επί νομαρχίας Εύβοιας παλαιότερα, αλλά με τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της χώρας την τελευταία δεκαετία η προσπάθεια δεν είχε ολοκληρωθεί και χρειαζόταν καινούργιες παρεμβάσεις.

»Για το γήπεδο του Αλιβερίου (Τσαρπάλειο Στάδιο) ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου έχει κάνει σημαντικές ενέργειες τα τελευταία χρόνια, όπως οι ασφαλτοστρώσεις των περιμετρικών του οδών και του δρόμου προς τις εξέδρες του, η αγορά κοντέινερ για τα αποδυτήρια της ομάδας του Ταμυναϊκού κλπ.

»Ο Δήμος έκανε τη μελέτη για το γήπεδο και θα πραγματοποιήσει τον διαγωνισμό, ενώ με  την υπογραφή της σύμβασης με την Περιφέρεια για κατασκευή δεύτερης εξέδρας με σκέπαστρο, η οποία θα διπλασιάσει την χωρητικότητα του γηπέδου με παράλληλη επισκευή της υφιστάμενης εξέδρας -που ήταν ένα χρόνιο αίτημα του συλλόγου- ολοκληρώνεται ένας κύκλος για την απόκτηση ενός γηπέδου αντάξιου της ιστορίας και της πορείας της ομάδας ποδοσφαίρου του Αλιβερίου.

»Δήμος Κύμης-Αλιβερίου και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος θέτουμε τον αθλητισμό ως βασική προτεραιότητα, καθώς οι χώροι άθλησης αποτελούν σημεία συνάντησης και συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή».

Εύβοια: Ξεκινούν η αποπεράτωση του γηπέδου Δύστου και η κατασκευή σκεπάστρου του σταδίου Αλιβερίου
Εύβοια: Ξεκινούν η αποπεράτωση του γηπέδου Δύστου και η κατασκευή σκεπάστρου του σταδίου Αλιβερίου
Κατηγορίες άρθρου:
Αθλητισμός · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *