Επιστολή προς την Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Γράφτηκε από
Επιστολή προς την Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής  Επιστολή προς την Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Ο Γενικός Γραμματέας Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Φωκίδας, κ. Ιωάννης Δ. Μπούγας, υπέβαλε την από 15.07.2021 επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιφερειών και Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Εμμανουήλ Κόνσολα, με την οποία ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της αντιμετώπισης των επαχθών περιορισμών, που επιβάλλονται για λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος και εμποδίζουν την ανάπτυξη γεωγραφικών περιοχών και περιφερειών.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο κ. Μπούγας ανέφερει στην εν λόγω επιστολή την περίπτωση της Φωκίδας, επισημαίνοντας ότι στη μεγαλύτερη – ή οπωσδήποτε στην πλέον παραγωγική – έκταση του Νομού έχουν επιβληθεί περιορισμοί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, που δυστυχώς έχουν προκαλέσει μεγάλη οικονομική ύφεση και έχουν διαχρονικά απομακρύνει μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Κατά συνέπεια, η Φωκίδα εμφανίζει σήμερα έναν εκ των υψηλότερων ηλικιακών μέσων όρων, αλλά και μία πολύ ανησυχητική αναλογία μεταξύ των γεννήσεων και των θανάτων.

Περαιτέρω, ζητήθηκε να εξεταστούν οι σοβαροί περιορισμοί της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης της Φωκίδας και ευρύτερα όσων περιοχών αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, εξαιτίας των ειδικών περιοριστικών διατάξεων για την προστασία του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, με σκοπό τη θέσπιση κινήτρων και αντισταθμιστικών ωφελημάτων και την άρση των υφιστάμενων επιπτώσεων.

Παράλληλα, επειδή το θέμα παρουσιάζει ενδιαφέρον και από τη σκοπιά του Ευρωπαϊκού Δικαίου, ο Βουλευτής Φωκίδας ζήτησε να διερευνηθεί η αντιμετώπιση του ζητήματος με βάση ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες χώρες και περιφέρειες της Ε.Ε.

Η ανωτέρω επιστολή κοινοποιήθηκε προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος μάλιστα, κατά τη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, τη χαρακτήρισε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Ο κ. Μπούγας ανέπτυξε συνοπτικά ενώπιον των μελών της Διάσκεψης τη σχετική πρότασή του, η οποία έτυχε καθολικής υποστήριξης από τους μετέχοντες.

Κατά τη συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής, ο Βουλευτής Φωκίδας πρότεινε να κληθούν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, οι Δήμαρχοι των δήμων Δελφών και Δωρίδας, καθώς και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Shares