Επίσκεψη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στη Φωκίδα

Γράφτηκε από
Επίσκεψη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στη Φωκίδα

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, επισκέφθηκε σήμερα τη Φωκίδα και παρευρέθηκε σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Λιδωρίκι, στην οποία συμμετείχαν ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γεώργιος Καπεντζώνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Γεώργιος Δελμούζος, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Δωρίδας, καθώς και φορείς της περιοχής.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν οι καταστροφές από τις πρόσφατες πυρκαγιές, τα μέτρα για την άμβλυνση των συνεπειών και την αποκατάσταση των πληγέντων. Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι μέχρι σήμερα, κατά τις ισχύουσες διατάξεις, η Κυβέρνηση έχει καταβάλει σε όλους, όσοι υπέβαλαν αίτηση για τις καταστροφές, που υπέστησαν οι περιουσίες και οι επιχειρήσεις τους, το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ ως προκαταβολή. Σύντομα θα ολοκληρωθούν οι έλεγχοι που αφορούν κυρίως την απώλεια φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, προκειμένου να χορηγηθεί το σύνολο των σχετικών αποζημιώσεων.

Επιπλέον, ο κ. Τριαντόπουλος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Δωρίδας έχει λάβει ενίσχυση ύψους 480.000 ευρώ κι εντός των επομένων ημερών θα υπάρξει νέα δόση χρηματοδότησης, η οποία θα ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη του Αν. Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα στη Φωκίδα, ενώ προγραμματίζεται η τέταρτη δόση εντός του Απριλίου 2022.

Αύριο, 23.02.2022, θα γίνει σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να καθοριστούν τα αντιδιαβρωτικά έργα στις πληγείσες περιοχές, αλλά και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ο Υφυπουργός εξήγγειλε επίσης την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την ενίσχυση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου. Από όλους τους συμμετέχοντες ζητήθηκε η θεσμοθέτηση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Φωκίδα.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την αυτοψία στις καμένες εκτάσεις, όπου διαπιστώθηκε το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής και η αναγκαιότητα των έργων αποκατάστασης.

Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *