Εξάρθρωση σπείρας που παρασκεύαζε και διακινούσε λαθραία τσιγάρα-Βρέθηκαν 11,5 εκατομμύρια τσιγάρα!

Γράφτηκε από

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν 3 ημεδαποί άνδρες, σε γραφεία-αποθήκες εικονικής εταιρείας μεταφορών.

Όπως διαπιστώθηκε, η εν λόγω εταιρεία λειτουργούσε ως κάλυψη για την παράνομη δράση τους, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων, ήταν άτομο που είχε συντονιστικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση.

Επίσης, σε περιοχή της Χαλκιδικής, εντοπίσθηκε το εργοστάσιο παρασκευής των λαθραίων καπνικών προϊόντων, αποτελούμενο από δύο πλήρεις γραμμές παραγωγής. Στον ίδιο χώρο συνελήφθησαν 27 αλλοδαποί εργάτες, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν-αλλά και διέμεναν-εκεί.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τα παραπάνω άτομα, συγκρότησαν και δρούσαν στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό την παρασκευή λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Διακινούσαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, αποφεύγοντας την καταβολή δασμών και φόρων, προκειμένου να αποκομίζουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους – αποθήκες της εικονικής εταιρείας και στο παράνομο εργοστάσιο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 592.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, δηλαδή περισσότερα από 11,5 εκατομμύρια τεμάχια λαθραίων τσιγάρων,
  • 20 τόνοι και 320 κιλά επεξεργασμένου καπνού,
  • πλήθος πρώτων υλών,
  • 7 οχήματα τύπου κλαρκ και παλετοφόρα,
  • 4 Ι.Χ.Φ. οχήματα από τα οποία τα 2 με επικαθήμενα,
  • 2 οχήματα τύπου van,
  • σύστημα εντοπισμού gps,
  • μηχανήματα και εξοπλισμός παρασκευής λαθραίων τσιγάρων.

Οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο, εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 2.500.000 ευρώ.

Για την υπόθεση έχει αναρτηθεί βιντεοληπτικό υλικό στην επίσημη σελίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Κατηγορίες άρθρου:
Εγκληματικότητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *