Εγκατάσταση Seatrac στις Πλάκες Κατακόλου

Γράφτηκε από
Εγκατάσταση Seatrac στις Πλάκες Κατακόλου            Seatrac

Την ευκαιρία να κάνουν το μπάνιο τους με ασφάλεια έχουν τα άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα καθώς χθες, Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης του συστήματος αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα (Seatrac) της Π.Ε. Ηλείας, στη θέση «Πλάκες» Κατακόλου. Τις εργασίες παρακολούθησε από κοντά ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Νωρίς το πρωί έγινε η διαμόρφωση του χώρου και ακολούθησε η τοποθέτηση του μηχανισμού από το τεχνικό συνεργείο της εταιρείας «TOBEA», η οποία έχει την ευθύνη εγκατάστασης, απεγκατάστασης αλλά και συντήρησής του. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι, με τη διαμόρφωση των χώρων και του διαδρόμου πρόσβασης στο «Seatrac».

«Είναι μεγάλη μας χαρά να διασφαλίζουμε, για μια ακόμα χρονιά, σε αρκετούς συνανθρώπους μας με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, το δικαίωμα να απολαμβάνουν το αγαθό του ήλιου και του θαλασσινού μπάνιου, χωρίς τον παραμικρό αποκλεισμό», δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος, που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις εργασίες εγκατάστασης του «Seatrac» και να συνομιλήσει με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΤΟΒΕΑ, Ιγνάτιο Φωτίου, με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε. Ηλείας, Γιώργο Παπανικολόπουλο (Γ.Γ.) και Γιάννη Πετρόπουλο (ταμία) αλλά και απλούς πολίτες, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν προσωπικά όπως και όσους εργάστηκαν για την διεκπεραίωση των διαδικασιών που απαιτούνταν μέχρι την εγκατάσταση του συστήματος αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα. Όλοι υπογράμμισαν τη χρησιμότητά του, όχι μόνο για τα άτομα με αναπηρία αλλά και για τους ηλικιωμένους με κινητικά προβλήματα.

Παρόντες στη διαδικασία ήταν επίσης η Διευθύντρια Διοικητικού – Οικονομικού της Π.Ε. Ηλείας Σίσσυ Νικολάου και τα μέλη της Επιτροπής για την παρακολούθηση εγκατάστασης και συντήρησης του «Seatrac», με τον κ. Γιαννόπουλο να τους ευχαριστεί για τις προσπάθειές τους. «Θέλω να ευχαριστήσω τη Διευθύντρια Διοικητικού – Οικονομικού κα Νικολάου, καθώς επίσης όλα τα υπηρεσιακά στελέχη που εργάστηκαν προκειμένου σήμερα να έχουμε την τοποθέτηση του Seatrac. Πρέπει ωστόσο να σημειώσω πως θα είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα τον Ιούνιο αν δεν είχαμε συναντήσει κάποιες δυσλειτουργίες, οι οποίες όμως δεν οφείλονται στη δική μας υπηρεσία. Παρόλα αυτά, έστω και σήμερα, είμαστε εδώ και προλαβαίνουμε το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένονται ιδιαιτέρως υψηλές θερμοκρασίες, δίνοντας τη δυνατότητα στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα και αναπηρία να απολαύσουν το μπάνιο τους», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares