Εβδομάδα εκπαιδευτικών δράσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας

Γράφτηκε από
Εβδομάδα εκπαιδευτικών δράσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας image001 01 950x713

Εβδομάδα αφιερωμένη σε εκπαιδευτικές δράσεις ήταν αυτή από 6 ως 10 Ιουνίου 2022 για το 3ο Δημοτικό σχολείο Άμφισσας. Πιο συγκεκριμένα:

· Tη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 το προαύλιο του σχολείου μετατράπηκε σε θερινό κινηματογράφο για την προβολή της ταινίας Toy Story 4. Δυστυχώς όμως η ξαφνική μπόρα χάλασε τα σχέδια μας και τελικά η ταινία προβλήθηκε στον εσωτερικό χώρο του σχολείου. Οι μαθητές όμως απόλαυσαν τα ποπ κορν από τη μηχανή που είχε προμηθευτεί ο Σύλλογος Γονέων του Σχολείου για τις ανάγκες της βραδιάς!!!

· Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2022 το σχολείο μας πραγματοποίηση εκπαιδευτική εκδρομή στο Χάνι της Γραβιάς προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν από κοντά έναν από τους ιστορικότερους χώρους της περιοχής μας και στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Κτήμα Κλέτσα, ώστε τα παιδιά να απασχοληθούν με αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

· Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 στο κατάμεστο από κόσμο  Σινέ Άλσος ο μύθος του Κωνσταντή και της Λενιώς εντυπωσίασε με τη σκηνοθεσία και τις ερμηνείες των μικρών μαθητών της Γ΄Δημοτικού. Το συγκεκριμένο θεατρικό έγινε στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και αφορούσε την επαφή των μαθητών με τον μύθο και την παράδοση. Μοναδικές και οι τρεις δραματοποιημένες ιστορίες των μαθητών της Δ΄Δημοτικού που είχαν σχέση με την ενσυναίσθηση. Η συγκεκριμένη δράση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Ο εαυτός μου και οι άλλοι» που εκπονεί η συγκεκριμένη τάξη τη φετινή σχολική χρονιά.

· Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 πάλι στο Σινέ Άλσος παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Ειρήνη του Αριστοφάνη» από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Εντυπωσιακές ερμηνείες από τα παιδιά, τέλεια σκηνοθεσία και ξεχωριστή μουσική από τη μοναδική θεατρολόγο – εκπαιδευτικό Παντούλα Καρλιάυτη!!!

· Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 υλοποιήσαμε κοινές εκπαιδευτικές δράσεις με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του ΕΕΕΕΚ Άμφισσας. Προσπαθήσαμε συνεργαζόμενοι να αλλάξουμε το χώρο του σχολείου που περνάμε μεγάλο μέρος της ημέρας. Φυτέψαμε λουλούδια και ομορφύναμε τις γωνιές του σχολείου μας, δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα στη σχολική μας μονάδα. Χαμογελάσαμε, διασκεδάσαμε, σκάψαμε, ποτίσαμε, φάγαμε πρωινό, γράψαμε το δικό μας σύνθημα με απλά υλικά!!! Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία που και αυτή έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Ο εαυτός μου και οι άλλοι» που υλοποίησε τη φετινή σχολική χρονιά η Δ΄Τάξη. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Άμφισσας για την υπέροχη συνεργασία που είχαν τα σχολεία μας τη φετινή σχολική χρονιά!!!

Εβδομάδα εκπαιδευτικών δράσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας image001 02 scaled
Εβδομάδα εκπαιδευτικών δράσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας image001 03
Με εκτίμηση

Νικόλαος Παπούλιας

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Εκπαίδευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *