Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας δημιουργεί ένα υγιές και ανταγωνιστικό περιβάλλον»

Γράφτηκε από
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας δημιουργεί ένα υγιές και ανταγωνιστικό περιβάλλον» Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας δημιουργεί ένα υγιές και ανταγωνιστικό περιβάλλον»                    950x1141

«Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση που διασφαλίζει τους εργαζόμενους, ωφελεί συνολικά και μακροπρόθεσμα την ελληνική οικονομία και διευκολύνει τους εργοδότες», δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ).

Στην εκδήλωση για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΒΕΠ στον Πειραιά το παρών έδωσαν εκτός από το προεδρείο του Επιμελητηρίου και τον πρόεδρο αυτού κ. Γιώργο Παπαμανώλη Ντόζα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Θεόδωρος Καπράλος καθώς και αρκετοί επιχειρηματίες. Η σημερινή εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο βρίσκεται σε ανοικτό διάλογο με τους Κοινωνικούς Εταίρους και τα Επιμελητήρια προκειμένου να κάνει γνωστά τα οφέλη της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας για όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου απευθυνόμενη στους συμμετέχοντες ανέφερε: «Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας φέρνει στο φως τυχόν αθέμιτες πρακτικές και στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας, δημιουργώντας ένα υγιές και ανταγωνιστικό περιβάλλον», τονίζοντας παράλληλα πως: «η ψηφιακή καταγραφή του ωραρίου εργασίας και των υπερωριών διασφαλίζει την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων, θέτοντας τέρμα σε φαινόμενα αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας».

«Υπάρχει ανοικτός διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους, τα επιμελητήρια και τους επαγγελματικούς φορείς» είπε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «με σκοπό να αποτυπωθούν οι εξειδικευμένες ανάγκες της κάθε επιχείρησης και να υπάρξουν βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα κάνουν πιο αποτελεσματική την εφαρμογή της κάρτας». Σημείωσε δε ότι: «τέτοιες εκδηλώσεις είναι και ο τρόπος για να λύνονται οι απορίες αλλά και η ευκαιρία να ακούμε τις προτάσεις και τους προβληματισμούς των ανθρώπων της αγοράς».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της κατέστησε σαφές ότι: «η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας δεν αποτελεί τιμωρητικό μέτρο, αλλά μια κομβική μεταρρύθμιση που υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με στόχο: την προστασία των εργαζομένων, την προώθηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας, την ενίσχυση της κοινωνικής ασφάλισης μέσω της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας, που διασφαλίζει τα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος, θέτοντας τα θεμέλια για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του».

Κατηγορίες άρθρου:
Εργασιακά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *