Γ. Οικονόμου: H επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο μειώνει το κόστος παραγωγής

Γράφτηκε από

Ουσιαστική βοήθεια και έμπρακτη «ανάσα» για τον πρωτογενή τομέα αποτελεί η κυβερνητική πρωτοβουλία που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες, Τετάρτη 3 Νοεμβρίου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Με επίκεντρο τον αγροτικό κόσμο και πάγια αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του μέσα σε δύσκολες συγκυρίες, καταρτίζεται με εντολή του Πρωθυπουργού προς τα αρμόδια Υπουργεία σχέδιο επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το έτος 2022, για τους αγρότες οι οποίοι συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα, καθώς και για τους νέους αγρότες.

Πρόκειται για ένα μέτρο, από το οποίο θα επωφεληθεί σημαντικός αριθμός παραγωγών και το οποίο εκτός από την ουσιαστική του συμβολή στη μείωση του κόστους παραγωγής σε μια χρονιά που οι τιμές στο πετρέλαιο και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι πολύ αυξημένες, έχει και μία ακόμη σημαντική διάσταση.

Λειτουργεί ως ισχυρό κίνητρο για την ένταξη των παραγωγών σε συνεταιρισμούς και συνεργατικά σχήματα, κάτι το οποίο αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβερνητική αγροτική πολιτική, με στόχο να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των Ελλήνων παραγωγών.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2022, όπως ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποτελεί σημαντική κίνηση ανακούφισης για τον αγροτικό κόσμο. Έρχεται σε μία εποχή που ο πρωτογενής τομέας βάλλεται σημαντικά από την παγκόσμια ενεργειακή κρίση.

Αποτελεί μία ακόμη πολυδιάστατη κυβερνητική παρέμβαση, η οποία εκτός από το προφανές αποτέλεσμα να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του κόστους παραγωγής, ενισχύει και τη συμμετοχή των αγροτών σε συνεργατικά σχήματα, δίνοντας επιπλέον κίνητρα στους νέους ανθρώπους σε όλη τη χώρα να ασχοληθούν με τη γη».

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *