Γ. Οικονόμου: Υπεγράφη η σύμβαση για το αρδευτικό έργο της Ηράκλειας

Γράφτηκε από
Γ. Οικονόμου: Υπεγράφη η σύμβαση για το αρδευτικό έργο της Ηράκλειας 1 1 950x633

Ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της κατασκευής του αρδευτικού έργου της Ηράκλειας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (20/1) με την υπογραφή του συμφωνητικού ανάμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και την ανάδοχο εταιρεία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 5.032.000,00 ευρώ, ενώ η εκτιμώμενη αρδευόμενη έκταση στα 3.500 στρέμματα. Η χρονική διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες, με τη συμβολή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού και του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, να είναι σημαντική.

Τα έργα υδροληψίας από τον ποταμό Ασωπό με την κατασκευή νέου κλειστού αγωγού, την αντικατάσταση του Η/Μ εξοπλισμού, την κατασκευή νέων οικίσκων στα τρία υφιστάμενα αντλιοστάσια γεωτρήσεων και τους τρεις αγωγούς από τις γεωτρήσεις, την κατασκευή νέας υδατοδεξαμενής, αντλιοστασίου τροφοδοσίας και δικτύου άρδευσης υπό πίεση, θα δώσουν λύση στο αρδευτικό πρόβλημα της Ηράκλειας.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος γνωρίζει και παρακολουθεί στενά το ζήτημα αυτό από τη θητεία του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συμμετέχοντας στο ξεμπλοκάρισμα της υπόθεσης, υποστήριξε χαρακτηριστικά:

«Άλλο ένα σημαντικό έργο για τη Φθιώτιδα βαίνει, με βάση το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, προς τη φάση υλοποίησής του. Η υπογραφή της σύμβασης είναι ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρόκειται για μια κομβική υποδομή που θα δώσει λύση στο αρδευτικό πρόβλημα της Ηράκλειας. Ένα σύγχρονο αρδευτικό δίκτυο, από το οποίο θα ωφεληθούν οι παραγωγοί της περιοχής και το οποίο θα έχει άμεσο αποτύπωμα στο κόστος της παραγωγής. Η Φθιώτιδα βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών επιλογών της Κυβέρνησης. Ο πρωτογενής τομέας έχει θέση στον πυρήνα των πρωτοβουλιών. Η περιοχή μας θα αποκτήσει ένα ακόμη σύγχρονο έργο με πολλαπλά οφέλη».

Κατηγορίες άρθρου:
Αγροτική Ανάπτυξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *