“Γράμματα” από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Διστόμου στα παιδιά που εκτελέστηκαν το 1944

Γράφτηκε από
"Γράμματα" από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Διστόμου στα παιδιά που εκτελέστηκαν το 1944  “Γράμματα” από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Διστόμου στα παιδιά που εκτελέστηκαν το 1944   1 950x607

Ώρα για επανεκκίνησης για τις επισκέψεις στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, μετά και την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για την 77η επέτειο της Σφαγής από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944.

Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, και η Β’ τάξη, του Δημοτικού Σχολείου Διστόμου, μετά την Α’ Τάξη τις προάλλες, επισκέφθηκε το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού της Μαρτυρικής κωμόπολης της Βοιωτίας.

Στιγμιότυπα από την εκπαιδευτική δράση των μαθητών της Β’ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Διστόμου στη διάρκεια της επίσκεψής τους, περιλαμβάνονται. σε σχετικη ανάρτηση του Μουσειου σε μεσο κοινωνικης δικτύωσης.

“Με την εμψύχωση των δασκάλων τους τα παιδιά έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια, μοιράστηκαν τα κείμενα που είχαν γράψει στο σχολείο, αφιερωμένα στα παιδιά που εκτελέστηκαν στις 10 Ιουνίου 1944, και έστειλαν μηνύματα και ευχές στο περιθώριο της βίας της Ιστορίας”, αναφέρεται.

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Πολιτισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares