Αυτοψία Πατούλη σε έργα οδικής ασφάλειας στην Αττική

Γράφτηκε από
Αυτοψία Πατούλη σε έργα οδικής ασφάλειας στην Αττική Αυτοψία Πατούλη σε έργα οδικής ασφάλειας στην Αττική                                                  950x631

Επίσκεψη σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και υποδομές αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης. Αρχικά βρέθηκε στο κεντρικό αμαξοστάσιο της Περιφέρειας Αττικής το οποίο βρίσκεται στις Τρεις Γέφυρες. Από το σημείο αυτό επιχειρούν τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής και παρεμβαίνουν, όπου υπάρχει ανάγκη, τα μηχανήματα έργου, (ειδικά πλυστικά οχήματα, σάρωθρα, βαν οδικής ασφάλειας, κ.α.).

Ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο σημείο ενημερώθηκε για τις διαδικασίες άρσης βλαβών και άμεσης επέμβασης στο οδικό δίκτυο. Μάλιστα εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς είναι ιδιαίτερα θετικά τα αποτελέσματα της πολιτικής βούλησης του να λειτουργεί σε 24ωρη βάση ο τηλεφωνικός αριθμός 1544, στο Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής. Με αυτή πρωτοβουλία είναι σε θέση να πραγματοποιείται άμεση επέμβαση και των οχημάτων οδικής ασφάλειας. Να σημειωθεί ότι σε 24ωρη βάση επιχειρούν στη Λεωφόρο Κηφισού δύο οχήματα οδικής ασφάλειας, ενώ τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής υπάρχει σε επιφυλακή πλατφόρμα οδικής βοήθειας η οποία απομακρύνει τα ακινητοποιημένα οχήματα και διευκολύνει την κυκλοφορία.

Ταυτόχρονα σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής επιχειρούν τέσσερα ειδικά βαν σε αντίστοιχους τομείς χωρικής αρμοδιότητας. Τα ειδικά αυτά οχήματα εκτελούν εργασίες αποκατάστασης βλαβών, στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής. Μεταξύ άλλων παρεμβαίνουν και σε εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος, στην απομάκρυνση επικίνδυνων αντικειμένων, υγρών υλικών που έχουν διαρρεύσει στο οδόστρωμα, (π.χ. λάδια, χρώματα, κ.α.).

Επίσης παρεμβαίνουν για την αποκατάσταση οποιασδήποτε βλάβης προκύψει στο οδικό δίκτυο (οδόστρωμα, στηθαία, ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, απομάκρυνση παράνομων αφισών, κ.α.). Ταυτόχρονα διενεργούν αυτοψίες και καταγραφούν σε ηλεκτρονική μορφή, όλες τις ελλείψεις, τις βλάβες και τα σημεία που χρειάζονται συντήρηση. Με βάση το υλικό που συγκεντρώνεται γίνεται ιεράρχηση των προτεραιοτήτων αποκατάστασης και επίλυσής τους.

Αυτοψία στη Λ. Συγγρού και σε πεζογέφυρες

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης διενέργησε αυτοψία στην ασφαλτόστρωση της Λεωφόρου Συγγρού. Η ασφαλτόστρωση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου βελτίωσης του οδικού δίκτυο της Αττικής. Επίσης επισκέφτηκε μία εκ των πέντε νέων πεζογεφυρών, η οποία  βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Φλοίσβου και ενισχύει σημαντικά την προσβασιμότητα των πεζών.

Ο Γ. Πατούλης ενημερώθηκε και για  το έργο ηλεκτροφωτισμού με led που έχει υλοποιηθεί βάση αρχιτεκτονικής μελέτης και έχει συνολικό προϋπολογισμό 37 Εκατ. €.

Με αφορμή την επίσκεψή του στα συγκεκριμένα σημεία και την ενημέρωση που είχε, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας έχει αλλάξει ριζικά, κεντρικός στόχος μας η ενίσχυση της ασφάλειας οδηγών και πεζών. Με τις συνολικές παρεμβάσεις και το έργο μαςσυμβάλλουμε σε ένα  ασφαλέστερο οδικό δίκτυο το οποίο για δεκαετίες ήταν παραμελημένο. Η αξία της ζωής παραμένει για εμάς αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Με συγκεκριμένα και στοχευμένα έργα, αξιοποιώντας καινοτόμα εργαλεία επενδύσαμε στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας».

Αυτοψία Πατούλη σε έργα οδικής ασφάλειας στην Αττική
Κατηγορίες άρθρου:
Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *