Αρκαδία: Ξεκινούν έργα σε δρόμο και λιμάνι του Λεωνιδίου

Γράφτηκε από
Αρκαδία Αρκαδία: Ξεκινούν έργα σε δρόμο και λιμάνι του Λεωνιδίου                                             950x713

Σύσκεψη για τα δύο μεγάλα έργα της Νότιας Κυνουρίας στην Αρκαδία, όπως τα χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα στην σύσκεψη συζητήθηκαν το έργο στο δρόμο Αστρος-Λεωνίδιο και το έργο στο λιμάνι του Λεωνιδίου, αλλά και μικρότερα έργα στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας -όπως ο δρόμος προς τα Τσιτάλια και το γήπεδο τένις στο Λεωνίδιο.

Στη σημερινή συνάντηση εξετάστηκαν και επιλύθηκαν διάφορα διαδικαστικά θέματα και όπως ανακοινώθηκε από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα στη συνέχεια, το οδικό έργο από το Αστρος προς το Λεωνίδιο θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου ενώ μετά από 15 με 20 μέρες θα ξεκινήσει και το έργο στο λιμάνι Λεωνιδίου και θα ακολουθήσουν και τα άλλα έργα.

Ειδικότερα, ο περιφερειάρχης ανέφερε πως θα γίνουν παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του δρόμου Αστρους – Λεωνιδίου, κυρίως όπου υπάρχουν στροφές, αφού στόχος είναι η βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του εν λόγω οδικού άξονα ενώ τα αδρανή υλικά που θα προκύψουν από την εν λόγω διαδικασία θα χρησιμοποιηθούν στο έργο του λιμανιού του Λεωνιδίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός και Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων,  εκπρόσωποι της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, καθώς και των αναδόχων των πιο πάνω έργων.

Αρκαδία

Κατηγορίες άρθρου:
Ναυτιλία · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares