Αντιπλημμυρικά έργα στη Μαγνησία

Γράφτηκε από
Αντιπλημμυρικά έργα στη Μαγνησία Αντιπλημμυρικά έργα στη Μαγνησία                                950x712

Στα σημεία όπου τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες του νέου έργου αντιπλημμυρικής προστασίας σε Κεραμίδι και Καμάρι, βρέθηκε την Τετάρτη 21-6-2023 η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και του Αντιδημάρχου Δήμου Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Παλληκάρη και συνομίλησε με εκπροσώπους της ανάδοχης εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή του έργου.

Το έργο που αφορά σε περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπως τον Άγ. Ιωάννη, το Κεραμίδι και το Καμάρι είναι συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Περιλαμβάνει καθαρισμό και εκβάθυνση ρεμάτων καθώς και συντήρηση, αποκατάσταση και ενίσχυση αναχωμάτων με συρματοκιβώτια. Προβλέπονται εργασίες εντός της κοίτης των υδατορεμάτων και καθαρισμός και σταθεροποίηση των πρανών, όπου απαιτείται, είτε με χρήση μηχανικού εξοπλισμού είτε με χειρωνακτικά μέσα όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση μηχανημάτων.

Συγκεκριμένα προβλέπονται οι παρακάτω χωματουργικές και τεχνικές εργασίες:

• Καθαρισμός κοίτης από μεταφερθέντα υλικά και επιχώσεις.

• Συντήρηση και αποκατάσταση καταστραφέντων αναχωμάτων και πρανών.

• Συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων επενδύσεων αναχωμάτων και πρανών από συρματοκιβώτια.

• Συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αναβαθμών από σκυρόδεμα ή συρματοκιβώτια.

• Συντήρηση και αποκατάσταση καταστραφεισών κοιτοστρώσεων από σκυρόδεμα, ή συρματοκιβώτια.

• Κοπή και απομάκρυνση μη υγιών δέντρων, τα οποία βρίσκονται στην κοίτη και τα πρανή των ρεμάτων, όπου αυτό είναι απαραίτητο, κατόπιν σχετικής άδειας από το Δασαρχείο. Η ρίζα του δέντρου θα παραμένει στην θέση της ώστε να μην διαταραχθεί το έδαφος με εξαίρεση τις θέσεις όπου το δέντρο έχει αναπτυχθεί εντός της κοίτης οπότε η ρίζα απομακρύνεται ώστε να μην παρεμποδίζεται η ροή των υδάτων.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνην ανέφερε, «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διεκδικεί, χρηματοδοτεί και υλοποιεί έργα ουσίας για όλους τους πολίτες. Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες, υλοποιούμε ένα νέο αντιπλημμυρικό έργο σε περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου και δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για ανθρώπινες ζωές, αγαθά, οικισμούς και καλλιέργειες».

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *