Αντιπλημμυρικά έργα στην Ηλεία

Γράφτηκε από
Αντιπλημμυρικά έργα στην Ηλεία                                                           2 950x525

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης στο Νεοχώρι Ξηροχωρίου (δρόμος προς Λουτρά Καϊάφα), στο υδατόρεμα Σπαρτολαγκάδας. Επρόκειτο για πάγιο αίτημα και χρόνια ανάγκη των δημοτών, καθώς επί σειρά δεκαετιών πλημμύριζαν οι οικίες παραπλεύρως του δρόμου προς τα Λουτρά Καϊάφα σε μήκος περίπου 800 μ., κάθε φορά που έβρεχε. Οι αποκαταστάσεις που πραγματοποιούνται αφορούν σε κατασκευή τοίχων αντιστήριξης και γεφυριού.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή Νεοχώρι Ξηροχωρίου, επειδή ο υπάρχων σωληνωτός οχετός δεν επαρκούσε για την απορροή των επιφανειακών υδάτων, κατασκευάζεται αντιπλημμυρικός οχετός, μήκους 120 μ., πλάτους 2 μ. και ύψους 3 μ., για την απορροή των υδάτων και την αποφυγή υπερχείλισης. Στο πλαίσιο του έργου αυτού έχει επίσης ολοκληρωθεί, μεταξύ άλλων, η ανακατασκευή της γέφυρας στην περιοχή Βούγκρεμο Νεοχωρίου, ενώ οι γενικές παρεμβάσεις του έργου αφορούν την αποκατάσταση βλαβών στο οδικό δίκτυο, όπως έντονα κατολισθητικά φαινόμενα, καταπτώσεις πρανών, καθιζήσεις στο οδόστρωμα, φράξιμο τεχνικών απορροής, καταστροφή ασφαλτικής επιφάνειας, μετά τη θεομηνία που σημειώθηκε στην περιοχή το Νοέμβριο του 2019.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος τόνισε πως «παραμένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις που δώσαμε προεκλογικά αλλά και κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έχουμε προχωρήσει σε σειρά σημαντικών έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών μας. Το αντιπλημμυρικό έργο στο Ξηροχώρι, μεταξύ άλλων παρεμβάσεων που συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών του δήμου μας, καθιστά την περιοχή λειτουργική και παρέχει προστασία στους κατοίκους, ειδικά ενόψει της χειμερινής περιόδου και των επερχόμενων βροχοπτώσεων».

Ο Αντιδήμαρχος Φώτης Καλογερόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία εξέλιξης των εργασιών αναφέροντας ότι «επειδή γνωρίζω καλά την περιοχή του Ξηροχωρίου μπορώ να κατανοήσω τη σημασία του αντιπλημμυρικού έργου, που χρόνια ταλαιπωρούσε σε μεγάλο βαθμό τους κατοίκους της. Ήταν ένα έργο που κανείς δεν είχε πιστέψει ότι θα γίνει. Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται είναι υψίστης σημασίας και αποτελούν προσωπική μου δέσμευση απέναντι σε κάθε κάτοικο της περιοχής. Είμαι χαρούμενος που επιτέλους ένα τέτοιο έργο βρίσκεται προς υλοποίηση».

Ο Πρόεδρος του Ξηροχωρίου Ηλίας Βασιλόπουλος επεσήμανε σε δήλωσή του ότι «πρόκειται για ένα έργο υψηλού οικονομικού κόστους αλλά ακόμα μεγαλύτερης αξίας για τους περιοίκους συγχωριανούς. Προσφέρει ασφάλεια στις περιουσίες και τις οικίες τους, που τόσο πολύ δοκιμάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια από ακραία πλημμυρικά φαινόμενα. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο και όλη τη δημοτική αρχή για την άμεση και αποτελεσματική υλοποίηση ενός τόσο σοβαρού για την περιοχή έργου»

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *