Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας για την απεργία της 6ης Μάη 2021

Γράφτηκε από
Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας για την απεργία της 6ης Μάη 2021                                                6      2021

Ο κόσμος της εργασίας πήρε θέση στη «Μητέρα των Μαχών». Πλήθος συμπολιτών μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς και ένωσαν την φωνή τους ενάντια στο νέο εκτρωματικό νομοσχέδιο για εργασιακά και τον συνδικαλισμό. Μετά τη συγκέντρωση και τις ομιλίες ακολούθησε διαδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Ο αγώνας θα συνεχιστεί στους εργασιακούς χώρους και στην κοινωνία, μέχρι τα σχέδια να μείνουν στα χαρτιά.

Με το νέο «εργασιακό» νομοσχέδιο η κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται ολομέτωπα στον κόσμο της εργασίας. Εν έτη 2021 και εν μέσω πανδημίας, επιχειρεί να ακυρώσει θεμελιώδη δικαιώματα και κατακτήσεις πολύχρονων και ματωμένων δημοκρατικών αγώνων 120 ετών.

Το νέο νομοσχέδιο προωθεί την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας με την γενίκευση της ελαστικής και φθηνής εργασίας και την αποδιάρθρωση του ωραρίου εργασίας. Θεσπίζεται η ουσιαστική κατάργηση του οκταώρου, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμβάσεις, η αύξηση των υπερωριών σε 150 ώρες και η απλήρωτη υπερωριακή εργασία, χωρίς κανόνες, ακόμη και το Σαββατοκύριακο. Τέλος ο δήθεν «εκσυγχρονισμός της εργατικής νομοθεσίας» υπονομεύει ξεκάθαρα τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, του δικαιώματος στην απεργία και κάθε έννοιας συλλογικής διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία χαιρετίζουμε τον αγώνα των σωματείων και των συλλόγων εργαζομένων και υποσχόμαστε πως θα σταθούμε στο πλευρό τους.

Ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΘΗΝΗ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΟργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λιβαδειάς

Ετικέτες άρθρου:
Κατηγορίες άρθρου:
Διάφορα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares