Αναβαθμίζεται ο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου

Γράφτηκε από
ΧΥΤΑ Ναυπάκτου ΧΥΤΑ Ναυπάκτου Αναβαθμίζεται ο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου

Τον ΧΥΤΑ Ναυπάκτου επισκέφθηκε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης.

Συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Ναυπάκτου Βασίλειο Γκίζα, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Ντίνο Ζορμπά και υπηρεσιακά στελέχη, ο κ. Δημητρογιάννης είδε τα έργα – προσθήκες που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και που βελτιώνουν τόσο την ασφάλεια και λειτουργικότητα του ΧΥΤΑ Ναυπάκτου, όσο και την αναβάθμιση της υφιστάμενης Μονάδας Επεξεργασίας, ενώ περιλαμβάνουν επίσης, ολοκληρωμένη εγκατάσταση και διαχείριση βιοαερίου του ΧΥΤΑ.

Ακολούθησε αυτοψία στους χώρους που πρόκειται να γίνουν τα νέα έργα, τα οποία αφορούν την κατασκευή και λειτουργία Μονάδας Επεξεργασίας σύμμεικτων Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ), Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων καθώς και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ.) δυναμικότητας 16.852 tn/έτος. Ο προϋπολογισμός των νέων έργων που βρίσκονται στο στάδιο δημοπράτησης, ανέρχεται σε 15.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Δημητρογιάννης παρέδωσε στους αρμοδίους φορείς πρόσφατη απόφασή του για την εγκατάσταση και λειτουργία του ΧΥΤΑ Ναυπάκτου, πιστοποιώντας τις υψηλές περιβαλλοντικές του επιδόσεις.

Αναβαθμίζεται ο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου ΧΥΤΑ Ναυπάκτου Αναβαθμίζεται ο ΧΥΤΑ Ναυπάκτου
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Γκίζας ευχαρίστησε τον κ. Δημητρογιάννη και τα στελέχη της Περιφέρειας για την ουσιαστική τους συνδρομή στην ποιοτική λειτουργία του ΧΥΤΑ Ναυπάκτου και ως ένα διακεκριμένο σύστημα περιβαλλοντικών υποδομών.

ΧΥΤΑ Ναυπάκτου

Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares