Αλλάζει όψη η παραλία Βοτσαλάκια στον Πειραιά

Γράφτηκε από
Αλλάζει όψη η παραλία Βοτσαλάκια στον Πειραιά Αλλάζει όψη η παραλία Βοτσαλάκια στον Πειραιά                                           950x495

Μεγάλη παρέμβαση για τη διαμόρφωση και τον καθαρισμό της παραλίας Βοτσαλάκια, πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο Δήμος Πειραιά, προκειμένου να είναι έτοιμη η παραλία να υποδεχθεί δημότες και επισκέπτες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι εκτεταμένες αυτές εργασίες κρίθηκαν απαραίτητες, καθώς η παραλία Βοτσαλάκια έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές τον Δεκέμβριο του 2021, όπου το καιρικό φαινόμενο «Ζορμπάς», κατέστρεψε τα γήπεδα και τον περιβάλλοντα χώρο.

Ο Δήμος Πειραιά θέλοντας να είναι η παραλία της πόλης μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου και μέχρι να ξεκινήσει το μεγάλο έργο για τη συνολική ανάπλαση της παραλίας τον Σεπτέμβριο, προχωρά με το σύνολο των δυνάμεων του δήμου, με μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό στη διαμόρφωση της δημοφιλούς παραλίας της πόλης μας.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε την παραλία Βοτσαλάκια και σε δήλωσή του αναφέρθηκε στις εργασίες,  καθώς και στο μεγάλο έργο για την ανάπλαση της παραλίας, το οποίο θα αλλάξει συνολικά την  όψη της.

Συγκεκριμένα ο κ. Μώραλης τόνισε:

ektetamenes-ergasies-sta-votsalakia Αλλάζει όψη η παραλία Βοτσαλάκια στον Πειραιά 2333 225x300

«Ο Πειραιάς διαθέτει δύο παραλίες την Φρεαττύδα και τα Βοτσαλάκια, οι οποίες όπως είναι γνωστό,  είναι κηρυγμένοι αρχαιολογικοί χώροι με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι παρεμβάσεις μας.

Επιπλέον, στα Βοτσαλάκια τον Δεκέμβριο του 2021 είχαμε εκτεταμένες ζημιές, καθώς το  καιρικό φαινόμενο «Ζορμπάς» στο πέρασμά του διέλυσε τα γήπεδα, τα τοιχία, τον περιβάλλοντα χώρο.  Τα προβλήματα ήταν πολλά και από τότε κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να αναδιαμορφώσουμε την παραλία μας για να είναι  στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Παρά το γεγονός ότι η δημόσια λογιστική έχει πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, επιτύχαμε να έχουμε ανάδοχο για το μεγάλο έργο της ανάπλασης στα Βοτσαλάκια, προϋπολογισμού 1.000.0000 ευρώ. Με την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου θα αλλάξει συνολικά η όψη στην παραλία, θα μετακινηθούν τα γήπεδα, θα αναδιαμορφωθεί η παραλία, η οποία θα γίνει πιο όμορφη, πιο λειτουργική, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

ergasies-sthn-paralia-votsalakia Αλλάζει όψη η παραλία Βοτσαλάκια στον Πειραιά 3987jpg 225x300

Σε λίγες ημέρες υπογράφουμε με τον ανάδοχο, παρόλα αυτά δεν μπορούσαμε να περιμένουμε και να αφήσουμε την παραλία μας στην υπάρχουσα κατάσταση.

Όλες οι υπηρεσίες του δήμου,  το σύνολο των δυνάμεων του Δήμου Πειραιά βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην παραλία Βοτσαλάκια και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη εικόνα, μέχρι να μπει ο εργολάβος και να αλλάξει το τοπίο συνολικά,  ώστε να έχουμε μια παραλία αντάξια για τους Πειραιώτες και τους επισκέπτες μας».

Ετικέτες άρθρου:
·
Κατηγορίες άρθρου:
Περιβάλλον · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *