Αιτωλοακαρνανία: Επίσκεψη Φαρμάκη σε αρδευτικά έργα

Γράφτηκε από
Επίσκεψη Φαρμάκη σε έργα στην Αιτωλοακαρνανία Αιτωλοακαρνανία Αιτωλοακαρνανία: Επίσκεψη Φαρμάκη σε αρδευτικά έργα

Αιτωλοακαρνανία: Συναντήσεις εργασίας με τους Δημάρχους Ξηρομέρου, Γιάννη Τριανταφυλλάκη, και Ναυπακτίας, Βασίλη Γκίζα, πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 6 Απριλίου 2021, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, στα διοικητήριο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, όπου παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη, τέθηκε επί τάπητος το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τους δύο Δήμους στον τομέα των έργων.

Συζητήθηκαν διεξοδικά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, εκκρεμότητες που θα πρέπει να διευθετηθούν, ενώ τέθηκε το πλαίσιο για καλύτερο συντονισμό των ενεργειών Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας και Περιφέρειας, έτσι ώστε να αυξηθεί ο βαθμός της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών. Παράλληλα αναλύθηκαν εκατέρωθεν απόψεις για έναν ευρύτερο προγραμματισμό έργων τα οποία θα μπορούσαν να δρομολογηθούν ή έχουν ήδη τεθεί σε τροχιά υλοποίησης και αφορούν κυρίως τους Δήμους Ξηρομέρου και Ναυπακτίας, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο μια συνολικής στρατηγικής παρεμβάσεων της Περιφέρειας και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ο κ. Φαρμάκης συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, τον κ. Μαυρομμάτη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών επέβλεψαν τις εργασίες επέκτασης του αρδευτικού δικτύου Καινουργίου, καθώς και τις εργασίες κατασκευής αποχετευτικών δικτύων στους οικισμούς Καινούργιο και Παναιτώλιο. Παρόντες στην επίσκεψη του Περιφερειάρχη, ήταν επίσης οι πρόεδροι των αντίστοιχων τοπικών διαμερισμάτων, καθώς επίσης δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Το πρώτο (το αρδευτικό), από τα δύο έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αιτωλοακαρνανία, αναβαθμίζει τις δυνατότητες της αγροτικής οικονομίας της περιοχής γεγονός που τονίστηκε και από τους προέδρους των τοπικών ΤΟΕΒ που ήταν παρόντες. Το δεύτερο (το αποχετευτικό), το οποίο ξεκίνησε το 2011, πλέον εξελίσσεται κανονικά καθώς έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες και λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα από την Περιφέρεια.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Αιτωλοακαρνανία ο Νεκτάριος Φαρμάκης επισκέφθηκε το ρέμα «Βλοχού», όπου ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων και τον Πρόεδρο της κοινότητας Καινουργίου αναφορικά με τις σκέψεις για τα έργα ανάπλασης και αξιοποίησης τμήματος που διέρχεται από το Καινούργιο και για το οποίο υπάρχει εξασφαλισμένη πίστωση για τη σχετική μελέτη.

Επίσκεψη Φαρμάκη σε έργα στην Αιτωλοακαρνανία Αιτωλοακαρνανία Αιτωλοακαρνανία: Επίσκεψη Φαρμάκη σε αρδευτικά έργα 15241 03
«Οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, σε κάθε γωνιά της, όπως και οι πολίτες σε κάθε γωνιά της Δυτικής Ελλάδας, έχουν τα ίδια δικαιώματα σε υποδομές υψηλού επιπέδου που θα βελτιώνουν την τοπική οικονομία αλλά και το ίδιο το επίπεδο ζωής. Από την πρώτη μέρα της θητείας μας, θέσαμε ένα στόχο: Στη Δυτική Ελλάδα δεν υπάρχουν πλέον πολίτες και περιοχές α’ και β’ κατηγορίας. Όλοι είναι ίσοι, όλοι έχουν δικαίωμα σε έναν καλύτερο τόπο και σε ένα καλύτερο μέλλον. Αυτή την προσπάθεια συνεχίζουμε, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, αλλά και με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες σε σχέση με το παρελθόν» υπογράμμισε ο κ. Φαρμάκης σε δηλώσεις του.

Αιτωλοακαρνανία

Κατηγορίες άρθρου:
Τοπική Αυτοδιοίκηση · Υποδομές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares