Συλλήψεις διακινητών μεταναστών στη βόρεια Ελλάδα

Συλλήψεις τριών αλλοδαπών διακινητών πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα σε Ξάνθη και Καβάλα αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παλαιά εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα. Αμέσως οι αστυνομικοί ξεκίνησαν καταδίωξη του αυτοκινήτου.

Στη συνέχεια, σε αγροτική περιοχή της Νέας Κεσσάνης Ξάνθης, ο οδηγός – διακινητής ακινητοποίησε το όχημά του και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, κατευθυνόμενος σε παρακείμενη δασώδη έκταση, πλην όμως οι αστυνομικοί πρόλαβαν, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συνέλαβαν τον συνεργό του, ενώ κατά τη διενέργεια της έρευνας, διαπίστωσαν ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Η αστυνομική έρευνα που ακολούθησε μετά από τις συλλήψεις των διακινητών, έδειξε οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν κλεμμένο όχημα, αφού στις 16 Σεπτεμβρίου δηλώθηκε η κλοπή του στη Λάρισα, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε, ανήκουν σε άλλο όχημα, για το οποίο επίσης έχει δηλωθεί κλοπή στις 14 Σεπτεμβρίου σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό (πλησίον του κόμβου Άσπρων Χωμάτων), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και οι αστυνομικοί ξεκίνησαν καταδίωξη του οχήματος, με την συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας.

Τελικά, στην επαρχιακή οδό Νέας Περάμου – Ελαιοχωρίου, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν εγκαίρως.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα 2 μη νόμιμους μετανάστες. Σημειώνεται ότι οι δύο οδηγοί – διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τα παραπάνω οχήματα και ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Συλλήψεις διακινητών μεταναστών στη βόρεια Ελλάδα

Previous Post
Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *