Μουσικό Σχολείο Λαμίας: 330.000 ευρώ για την ανακαίνισή του

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, προϋπολογισμού 330.000 ευρώ, ξεκινά τη συντήρηση και αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου που στεγάζει το Μουσικό Σχολείο Λαμίας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης του διώροφου κτιρίου που στεγάζει το Μουσικό Σχολείο Λαμίας, και βρίσκεται επί της Λ. Καλυβίων του Δήμου Λαμιεών, οι οποίες θα βελτιώσουν τη λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος, τις συνθήκες διδασκαλίας για τους μαθητές και τους διδάσκοντες και θα συμβάλουν εν γένει στην αισθητική αναβάθμιση του Μουσικού Σχολείου Λαμίας (Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο).

Εργασίες στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας:

Ειδικότερα, προβλέπονται οι εξής επεμβάσεις- εργασίες:
• Καθαίρεση επιχρισμάτων και νέες μονώσεις
• Αντικατάσταση των φθαρμένων μαρμάρινων επιστρώσεων
• «Σφράγισμα» των εξωτερικών κουφωμάτων
• Αντικατάσταση των φθαρμένων εσωτερικών θυρών των αιθουσών
• Τοποθέτηση εσωτερικών σκιάστρων και πετασμάτων ηλιοπροστασίας
• Πλήρης χρωματική ανακαίνιση των χώρων
• Επανακατασκευή τμήματος του αύλειου χώρου
• Διευθέτηση – τακτοποίηση των πάσης φύσεως σωληνώσεων

Δήλωση Φάνη Σπανού για το Μουσικό Σχολείο Λαμίας:

«Το έργο στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας αποτελεί μια επένδυση στα παιδιά μας και στον Πολιτισμό. Η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κτιρίου, θα κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό ένα σχολικό ίδρυμα με μεγάλη ιστορία και ακόμη μεγαλύτερη προοπτική. Θα δουλέψουμε εντατικά για τη γρήγορη και κυρίως άρτια κατασκευή του», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

Δήλωση Θύμιου Καραΐσκου για το Μουσικό Σχολείο Λαμίας:

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Θύμιος Καραϊσκος τόνισε: «Το Μουσικό Σχολείο Λαμίας αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο εκπαίδευσης και πολιτισμού. Αφήνει πίσω του σημαντικές παρακαταθήκες καταγράφοντας μια πολύτιμη ιστορία συνεχίζοντας τη μουσική ιστορία της πόλης της περιόδου του Αινιάν, και δένει άρρηκτα με το Δημοτικό Ωδείο της Λαμίας, τη Φιλαρμονική και τη χορωδία δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια κοιτίδα πολιτισμού.

Μουσικό Σχολείο Λαμίας

Previous Post
Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *