Δήμος Ζίτσας: Τουριστική προβολή με την έγκριση του ΕΟΤ

Ο Δήμος Ζίτσας προχωρά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και στην ανάδειξή του ως νέου τουριστικού προορισμού στην Ήπειρο μέσα από ένα οργανωμένο πλάνο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, αποσπώντας για πρώτη φορά και την έγκριση του επίσημου αρμόδιου κρατικού φορέα, του ΕΟΤ.

«Το εγχείρημα είναι δύσκολο λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία. Είναι όμως, ένα πρώτο σημαντικό και οργανωμένο βήμα το οποίο έρχεται να εδραιώσει και να ενισχύσει τις δράσεις των προηγούμενων ετών στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού» αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και τονίζει «σκοπός είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, η οποία προσδίδει υπεραξία στους φυσικούς και τουριστικούς πόρους της περιοχής, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην πολιτιστική κληρονομιά και στον ιστορικό της πλούτο. Όλα τα παραπάνω ευελπιστούμε πως θα προσελκύσουν ντόπιους και ξένους επισκέπτες όλες τις εποχές του χρόνου, έχοντας θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία» .

Ο αντιδήμαρχος που όρισε ο Δήμος Ζίτσας για την προβολή του, Γεώργιος Ράδος, παρουσίασε το πλάνο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής 2020-2021 του Δήμου Ζίτσας στο Δημοτικό Συμβούλιο και κατόπιν, το υπέβαλε ΕΟΤ από τον οποίο έλαβε τη σχετική έγκριση.

Την ικανοποίηση του για τη θετική αυτή εξέλιξη εκφράζει ο αντιδήμαρχος Γεώργιος Ράδος επισημαίνοντας «τοποθετούμε το Δήμο Ζίτσας στον τουριστικό χάρτη, προσθέτοντας μία ακόμα επιλογή στον προορισμό «Ήπειρος», ο οποίος είναι ραγδαία ανερχόμενος και τα προσεχή χρόνια θα συνεχίσει ανοδικά. Διεκδικούμε το μερίδιο της τουριστικής επισκεψιμότητας που μας αναλογεί, σε μια «πίτα» που συνεχώς μεγαλώνει. Ο τόπος μας ξεχωρίζει για τα κατάφυτα τοπία του, τον ποταμό Καλαμά, τα ενεργά του μοναστήρια, τα επισκέψιμα οινοποιεία και τους ανοικτούς αρχαιολογικούς χώρους. Όλα αυτά και περισσότερα, σχεδιάζουμε να αναδείξουμε μέσα από συντονισμένες δράσεις και εκδηλώσεις τους προσεχείς μήνες

Δήμος Ζίτσας: Τουριστική προβολή με την έγκριση του ΕΟΤ Δήμος Ζίτσας Δήμος Ζίτσας: Τουριστική προβολή με την έγκριση του ΕΟΤ                                                   4

Δήμος Ζίτσας: Θεματικές ενότητες

Οι θεματικές ενότητες του πλάνου τουριστικής ανάπτυξης και προβολής που έφτιαξε ο Δήμος Ζίτσας, οι οποίες αποτελούν και τα προτεινόμενα «τουριστικά μονοπάτια της Ζίτσας», επιγραμματικά, είναι:

 1. Θρησκευτικός-Προσκυνηματικός τουρισμός (Το Θρησκευτικό «μονοπάτι»).
 2. Υπαίθριες δραστηριότητες αθλητικές δραστηριότητες (Το «μονοπάτι» της ευεξίας).
 3. Οινοτουρισμός-Γαστρονομικός τουρισμός (Το «μονοπάτι» του κρασιού).
 4. Πολιτισμικός-Πολιτιστικός – Ιστορικός τουρισμός.

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Ζίτσας στους βασικούς άξονες της τουριστικής προβολής περιλαμβάνει δράσεις όπως: διαφημιστικές καταχωρίσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, συμμετοχή σε κλαδικές εκθέσεις, δημιουργία προωθητικού υλικού, παραγωγή φωτογραφικού υλικού και προωθητικών spots και διοργάνωση press/fam trips.

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της επικοινωνίας του πλάνου τουριστικής ανάπτυξης που υλοποιεί ο Δήμος Ζίτσας, ξεκίνησαν οι συναντήσεις του Αντιδημάρχου με τους τουριστικούς φορείς του Δήμου Ζίτσας, οι οποίες και θα συνεχιστούν έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα αρραγές μέτωπο μεταξύ αυτών των φορέων για να συνδιαμορφωθεί μια κοινή «τουριστική ταυτότητα».

Δήμος Ζίτσας

Previous Post
Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *