Δήμος Αγιάς: Ο τουρισμός στο Δήμο μας είναι απλά μια εμπειρία

Δήμος Αγιάς: Εδώ, συνδυάζοντας την γευσιγνωσία από τα επώνυμα τοπικά προϊόντα (μήλα, κάστανα, κεράσια, ακτινίδια) αλλά και των άγριων βοτάνων που θα συναντήσει ο φιλοξενούμενος, βιώνει μια αρμονική συνύπαρξη αγροτικής ενασχόλησης και υπηρεσιών του τουρισμού.

Όλα αυτά τα προσφέρουν απλόχερα οι ντόπιοι άνθρωποι διαθέτοντας τα καταλύματα και τους χώρους τους, με ανθρώπινες χωρίς συγχρωτισμό συνθήκες διαμονής και διατροφής, σε επισκέπτες με ταυτότητα.

Ο Δήμος Αγιάς έχει μέλημα και προσπάθεια τη σύνθεση του τουρισμού με το φυσικό περιβάλλον, τα τοπικά προϊόντα και τον πολιτισμό, με στόχευση στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής ώστε ο τόπος να παρέχει μια ανθρώπινη ποιότητα ζωής στους κατοίκους και επισκέπτες και να αποτελεί έναν προορισμό για όλο το χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτής της φιλοσοφίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου ένας πειραματισμός ανάμεσα στην Ελληνική και την μυστηριώδη κουζίνα του Περού, που τα τελευταία χρόνια έχει φέρει επανάσταση στην γεύση, με φόντο το Δέλτα του Πηνειού.

Η εταιρία Cocoowa Chocolate ξεκίνησε μια διαφορετική ξενάγηση στις ομορφιές της ελληνικής φύσης και στα προϊόντα, που απλόχερα παράγει η χώρα μας αναμιγνύοντας γαστρονομικές επιρροές διαφορετικών πολιτισμών, συνδυάζοντας την Cocoowa Chocolate με ελληνικά αλκοολούχα ποτά. Το pairing της σοκολάτας έκανε ο activist chocolatier Γιώργος Ζαρζώνης. Ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της Περουβιανής κουζίνας, ο Juan Danilo, δοκίμασε τοπικά προϊόντα, πειραματίστηκε με την σοκολάτα και μαγείρεψε στο ειδυλλιακό αυτό τοπίο πιάτα με προϊόντα της περιοχής (κάστανα, μήλα, ακτινίδια, καβούρια και ψάρια), μια συνταγή που θα βρίσκεται στην διάθεσή μας για να την απολαύσουμε και ένα γαστρονομικό οδοιπορικό, της περιοχής μας, που θα ταξιδέψει στις τουριστικές αγορές της Γερμανίας, προκειμένου να προσελκύσει επισκέπτες στον τόπο μας.

Previous Post
Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *