Γεωργική Σχολή Πάτρας: Μετατρέπεται σε κόμβο καινοτομίας

Ανοίγει ο δρόμος και μετατρέπεται η πρώην Γεωργική Σχολή Πάτρας σε Κόμβο Καινοτομίας, κύριο Hub για τη Δυτική Ελλάδα με προϋπολογισμό περίπου 1,1 εκ. ευρώ, μετά την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να παραχωρήσει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος τη χρήση του κτιρίου, αλλά και του περιβάλλοντα χώρου αυτού για 25 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για μια δεκαετία.

Με την εξέλιξη αυτή ικανοποιείται μια σημαντική διεκδίκηση, έπειτα από σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και με συντονισμένες ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου.

Η Γεωργική Σχολή Πάτρας αποτελείται από δύο κτίρια επιφανείας 1970 τ.μ., η κατασκευή των οποίων χρονολογείται από το 1928, σε ακίνητο συνολικής έκτασης 5.000 τ.μ., όπου σήμερα στεγάζονται οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας, ενώ καλύπτουν και τις ανάγκες κατάρτισης αγροτών. Σε αυτά θα δρομολογηθούν γενικότερες παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού και ανακαίνισης οι οποίες θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος της Περιφέρειας, αλλά και ευρύτερα της οδού Πανεπιστημίου στην περιοχή Ανθούπολη Πάτρας, όπου βρίσκεται το ακίνητο.

Ειδικότερα, τμήμα του κτιρίου θα αναβαθμιστεί μέσω του στρατηγικού διακρατικού έργου Interreg Ελλάδα-Ιταλία CREATIVE@HUBS (Ολιστική δικτύωση δημιουργικών ΜμΕ μέσω συνεργατικών χώρων δημιουργικών επιχειρήσεων (Holistic networking of creative industries via hubs). Στο πλαίσιο του έργου για τη Δυτική Ελλάδα προβλέπεται -μεταξύ άλλων- ως κύρια παρέμβαση η ανακαίνιση του κτιρίου της Πρώην Γεωργικής Σχολής Πατρών που στεγάζει τις υπηρεσίες της ΔΑΟΚ Π.Ε. Αχαΐας, ώστε μέρος αυτής να μετατραπεί στο κύριο Hub – κόμβο καινοτομίας του έργου (creative industries) για τη Δυτική Ελλάδα με προϋπολογισμό περίπου 1,1 εκ. ευρώ.

Γεωργική Σχολή Πάτρας

Το έργο CREATIVE@HUBS έχει ως κύριο άξονα παρέμβασης από την πλευρά του Ιταλού εταίρου της Περιφέρειας Puglia Ιταλίας τον αγροδιατροφικό κλάδο. Ως εκ τούτου η δημιουργία ενός κόμβου καινοτομίας-hub στο κτίριο που στεγάζει την πρώην Γεωργική Σχολή Πάτρας αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία, καθώς με την ανακαίνιση του, διατηρείται ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του κτιρίου και διασφαλίζονται με τον καλύτερο τρόπο συνέργειες στον αγροδιατροφικό τομέα με μια χώρα όπως η Ιταλία η οποία κατέχει κορυφαία θέση παγκόσμια στην ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας του αγροδιατροφικού τομέα.

Παράλληλα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε ότι θα χρηματοδοτήσει με πρόσθετους πόρους που θα προκύψουν από τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τη συνολική αναβάθμιση των κτιρίων που στέγαζαν τη Γεωργική Σχολή Πάτρας, καθώς πρέπει να γίνουν εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης, λόγω των πολλών ετών εγκατάλειψης.

Γεωργική Σχολή Πάτρας Γεωργική Σχολή Πάτρας: Μετατρέπεται σε κόμβο καινοτομίας 13960 01
Γεωργική Σχολή Πάτρας: Μετατρέπεται σε κόμβο καινοτομίας

Περισσότερα για τη Γεωργική Σχολή Πάτρας που μετατρέπεται σε κόμβο καινοτομίας, θα δείτε εδώ

Previous Post
Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *